Nedelja, 3. oktobra

V Bosni in Hercegovini bodo potekale splošne volitve za člane predsedstva BiH in poslance predstavniškega doma državne parlamentarne skupščine. Volilni upravičenci v Federaciji BiH bodo sočasno izbirali poslance parlamenta Federacije BiH in zastopnike vseh desetih kantonalnih skupščin, v Republiki srbski pa bodo volilci poleg poslancev v narodni skupščini volili tudi predsednika in dva podpredsednika Republike srbske.

Ponedeljek, 4. oktobra

Pred sodnike v New Yorku bo stopil Ahmed Khalfan Ghailani, prvi pripornik, ki so ga ZDA iz vojaškega zapora Guantanamo na Kubi prepustile civilnim sodnim organom. Tanzanijec Ghailani je obtožen dobave eksploziva, ki je leta 1998 razdejalo ameriško ambasado v njegovi rodni državi, teroristični napad pa je vodila teroristična mreža Al Kaida.

Torek, 5. oktobra

Državni svet prireja seminar o poslancu med ustavo, zakoni in pravosodjem. Med drugimi bosta uvodne teze predstavila Miran Potrč (SD) in Vinko Gorenak (SDS).

Sreda, 6. oktobra

Štiri dni pred volitvami bo parlamentarna preiskovalna komisija "ljubljanski župan Janković itd." o domnevnem klientelizmu ponovno zaslišala Jureta Jankovića, prvič pa Klemna Šešoka in še nekaj drugih prič. Živahno predstavo pričakujejo zlasti pri pričanju ljubljanskega mestnega svetnika Mihe Jazbinška.

Parlamentarni odbor za šolstvo in šport bo med drugim obravnaval zakon o Nordijskem centru Planica. Zatem pa na zahtevo poslancev SDS skupaj z odborom za gospodarstvo še upravičenost uvedbe enotnega termina zimskih počitnic.

Četrtek, 7. oktobra

Glas Joséja Carrerasa naj bi bil eden najlepših tenorskih glasov našega časa. V Ljubljani mu bo dal Carreras prosto pot s posebno gostjo, sopranistko Celine Byrne, in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod taktirko dirigenta Davida Giméneza. Koncert bo v novi športni dvorani v ljubljanskih Stožicah.

Petek, 8. oktobra

Letošnja izdaja festivala Mesto žensk bo prečila umetnostne discipline na temo "Med preteklostjo in prihodnostjo". Konceptualno ozadje se navezuje na istoimensko knjigo Hannah Arendt, ki je že v šestdesetih letih minulega stoletja izpostavila problematiko človeškega obstoja, saj je, oropan tradicionalnih, transcendentalnih, religioznih in moralnih meril, s katerimi premošča prepad med preteklostjo in prihodnostjo, izgubil usmeritev. Ustvarjalke in teoretičarke različnih pogledov, izkušenj, pristopov, ozadij in kulturnih okolij bodo tako razvnemale občestvo od 8. do 17. oktobra.

Poslanci odbora za kmetijstvo se bodo posvetovali o prihodnosti skupne kmetijske politike EU po letu 2013.