Od Slovencev je bil najboljši Blaž Jarc, ki je v času zmagovalca zasedel 13. mesto. V skupini najboljših sta bila še Blaž Furdi in Andi Bajc, ki sta zasedla 32. oziroma 36. mesto. Marko Kump je bil 81. (+5:30), Luka Mezgec 91. (10:07), Jan Tratnik pa je odstopil.

Mladi slovenski kolesarji iz Geelonga odhajajo brez izpolnjenega cilja. Potem ko je bil lani v Mendrisiu Kump šesti, letos pa so z nekaj vrhunskimi dosežki osvojili pokal narodov, so imeli visoka pričakovanja, toda niso jih izpolnili. Prvega aduta Kumpa, ki je bil eden izmed favoritov, je zaustavila mehanska okvara, tako da ni mogel sodelovati v sprintu vodilne skupine.

"Še v predzadnjem krogu sem ga videl, da je v skupini. Videti je bil svež in vsi smo se nadejali vrhunskega rezultata. Toda ostal je brez njega, kot sam pravi, ga je v zadnjem krogu zaustavila okvara. To je velika škoda, saj sem prepričan, da bi v sprintu osvojil vsaj bron. Kljub zelo dobremu nastopu Jarca, Furdija in Bajca ne morem biti zadovoljen, saj se nam je ponujala enkratna priložnost. Generacija, ki v celoti odhaja, je tako ostala brez rezultata, ki bi si ga zaslužila," je bil na cilju razočaran Martin Hvastija.

Kot meni selektor, se je dirka odvijala povsem po pričakovanjih. Ne preveč hiter začetek, ki ga je zaznamoval skupinski padec, v katerem je bil udeležen tudi Kump, dolg, neuspešen pobeg štirih kolesarjev, nato pa zelo intenzivna druga polovica dirke, predvsem zadnja dva kroga. Napadov ni manjkalo, tekmovalci so počasi odpadali, v ospredju so ostali najmočnejši. Od Slovencev sta izstopala Furdi in Jarc, ki sta se ves čas vozila v ospredju, kot je zahteval Hvastija. A žal nista sprinterja, tako da sta v zaključku ostala praznih rok.

"Blaž je bil močan. Zmožen je bil osvojiti tudi boljše mesto. Če ne bi storil napake in sprintal na levi strani, kjer je bil zaprt, bi lahko prišel tudi do petega mesta. Prav tako ne vem, zakaj v sprintu ni imel pomoči Furdija in Bajca," je dejal Hvastija, ki meni, da je Jarca ne posebej uspešen nastop v kronometru zbudil (zanimivo, da sta bila dobitnika zlate in srebrne medalje tudi ena izmed favoritov kronometra, ki ga je dobil tokrat bronasti Phinney, a sta nastop na njem na koncu odpovedala), da je pokazal več, kot je od njega pričakoval.

"Res sem nekoliko opral slabši nastop v kronometru in zacelil rane. Toda grenak priokus vendarle ostaja, saj smo kot reprezentanca pričakovali več. V zadnjih treh kilometrih sem iskal Kumpa, da mu pomagam. Ko sem dojel, da ga ni, sem si poizkušal priboriti dober položaj za sprint. Prišel sem med najboljših deset, a za več kot 13. mesto, ki je sicer lep dosežek, ni bilo moči," je imel mešane občutke Jarc.