V moški 1. državni odbojkarski ligi Radenska Classic bo tudi prihodnje leto nastopalo 12 ekip, poleg ACH, ki brani obe lovoriki, še Astec Triglav, Calcit Volleyball, Duol Olimpija, Gokop Fram, Krka, Marchiol Vodi, Maribor, Murexin, Panvita Galex, Salonit Anhovo in UKO Kropa.

Medtem ko v ACH ne skrivajo visokih ambicij iz preteklih let, odločno namreč startajo na oba naslova, pa so pri drugih klubih nekoliko zadržani. Novinec v ligi je Gokop Fram, Svit iz Slovenske Bistrice pa se je preimenoval v Murexin. Trenerja Marka Brumna pri Triglavu je zamenjal Tine Satler, Maribor, ki trenutno še išče pokrovitelja, pa bo vodil Matjaž Hafner.

Večina omenjenih klubov računa na igranje v končnici, nekateri iz spodnjega dela razpredelnice, torej zelene skupine, pa imajo cilj preboj v modro skupino. Novost je tudi ta, da se klubom, ki igrajo v interligi, dve tekmi štejeta že za tekme v modri skupini, saj je urnik igranja natrpan, prav tako pa bo v prihodnje nova tudi žoga (Mikasa MVA 200), s katero se igra tudi na svetovnem prvenstvu.

V ženski ligi Radenska Naturelle je nekaj več novosti, saj je Ljubljana iz lige izstopila, novinca sta Formis Bell in ekipa iz Prevalj, obe ekipi pa računata na obstanek v ligi. Poleg omenjenih bodo v ligi igrali še Aliansa Šempeter, Calcit Volley, Hit Nova Gorica, Jesenice Bled, Luka Koper, Sloving Vital, TPV Novo mesto in NKBM Branik. Največ ambicij kažejo pri Calcitu iz Kamnika, ki je lani nekoliko presenetljivo osvojil naslov državnih prvakinj. Klub si kljub dejstvu, da sta jih zapustili obe tujki, želi ponovitev lanske sezone, glavna okrepitev pa je Petra Kramolc, ki je tudi nova kapetanka.

Pri ženskah bo v zeleni skupini novost dvokrožni sistem tekmovanja, v pokalnem tekmovanju pa je novost ta, da v kolikor izid na tekmi ni 2:0 v zmagah za eno ekipo, se v vsakem primeru odigra zlati niz. Prvenstvo se pričenja že ta konec tedna s tekmami Murexin - UKO Kropa, Gokop Fram - Maribor, Astec Triglav - Panvita Galex, Marchiol Vodi - Krka in Duol - Calcit Volleyball pri moških ter Sloving Vital - Luka Koper, Prevalje - Formis Bell, Jesenice-Bled - Hit Nova Gorica in Aliansa - TPV Novo mesto.