Prodaja obeh Davidov je Valencii prinesla zvrhan kupček denarja, toda praktično vsi milijoni evrov so romali takoj naprej na naslov številnih upnikov. Za nove investicije je ostalo bore malo, zato se je morala še toliko bolj izkazati klubska ogledniška služba, ko je iskala "veliko muzike za malo denarja". Velike čevlje je za seboj pustil predvsem Villa, saj ni kar tako nadomestiti več kot 25 golov na sezono. Ker so tega sposobni res samo najboljši napadalci na svetu, ki so seveda hkrati tudi najdražje nogometno blago, so se pri Valencii odločili, da bodo breme zadetkov, ki je bilo v zadnjih letih na nogah enega napadalcu, prenesli na dva nova. Za rešitvijo se Valencii ni bilo treba ozirati prav daleč, saj je bil dovolj že pogled čez planke po ostalih španskih prvoligaših. Roberto Soldado in Aritz Aduriz sta povsem logična izbira, s skupnimi močmi pa sta sposobna zatresti nasprotnikovo mrežo še precej večkrat, kot je to uspevalo Villi.

Mnogo večji izziv je bil najti ustrezne rešitve v zvezni vrsti. Če se po jutru dan pozna, se Valencii razen ene izjeme ni maščevalo, da je lovke stegnila po nogometaših, ki sicer premorejo vrhunsko znanje, a jim ceno zbija nagnjenost k poškodbam, ponekod pa tudi sporen karakter. Argentinec Tino Costa navdušuje s svojim odličnim strelom od daleč, ki meji že skoraj na popolnost, izvrstno rešitev na mestu centralnega vezista pa predstavlja Turek Mehmet Topal. Za zdaj se v mestu ob sredozemski obali nekoliko lovi edino mladi Francoz Sofiane Feghouli, ki je na uradni tekmi za Valencio debitiral komaj minuli konec tedna.

Ob vseh spremembah je vlogo prvega zvezdnika v klubu prevzel Juan Mata, ki bo udarna sila netopirjev tudi na drevišnjem derbiju lige prvakov proti Manchestru Unitedu. Že ko je bilo konec avgusta znano, da bo Valencia v skupinskem delu zaigrala ravno z rdečimi vragi, je bil nad tem najbolj navdušen prav Mata, saj je njegov vzornik legenda Uniteda Ryan Giggs, ki je zaradi poškodbe tokrat ostal doma. "Res je, da mi je bil že od majhnega všeč zaradi svoje značilne igre in karakterja. Brez dvoma je eden najboljših evropskih bočnih igralcev vseh časov," je lepe besede svojemu idolu iz otroških dni namenil Mata in si oddahnil, ko je izvedel, da zaradi popisanega zdravniškega kartona v Valencio ne bo niti prvega zvezdnika Uniteda Wayna Rooneyja.

Rdeči vragi so do sedaj v okviru lige prvakov dvakrat gostovali na štadionu Mestalla (v sezonah 1999/2000 in 2000/2001) in obakrat se je tekma končala brez zadetkov. Za zanimivost pa dodajmo, da je nato Valencia v obeh sezonah igrala v velikem finalu.