Slabe pol ure so namreč iskali ključ, ki odklene vrata v novinarsko središče na stadionu v Stožicah, kar je le dokaz, da na novem objektu marsikaj še ne deluje. Po včerajšnjem sestanku pri ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću mora NK Olimpija kot organizator tekme zagotoviti vse pogoje za organizacijo tekme in varovanje, potem ko upravljalec stadiona Zavod Tivoli ni privoli v postavitev kletk za navijaški skupini.

»Kletk za navijaški skupini na novem stadionu ne bo, ampak bomo za varnost poskrbeli z dodatnimi pregradnimi ograjami ter povečanim številom rediteljev, varnostnikov in policistov,« je pojasnjeval sekretar kluba Sanel Konjević in dodal, da je dolgoročna rešitev zakon o navijačih. Zaradi tekme velikega tveganja se bodo zelo povečali stroški za varovanje tekme, ki bodo okoli 30.000 evrov, zato je klub že zaprosil za subvencioniranje stroškov za ograje. Na stadionu bo namesto 120 kar 270 varnostnikov, v ozadju pa tudi ustrezno število policistov, ki gredo v akcijo šele, ko organizator in varnostna služba ne moreta več zagotavljati varnosti. Policija za svoje delo ne izstavlja računa organizatorju tekme, če pride do kršitev in izgredov, pa izreče kazen za odgovorno osebo organizatorja tekme, ki je v primeru Olimpije direktor Velepič.

Zaradi personalizacije vstopnic (ob nakupu bo treba izpolniti obrazec s podatki) bo treba ob vstopu na stadion pokazati tudi osebni dokument. V izogib gneči predlagajo, da obiskovalci vstopnice po 15 in 10 evrov kupijo v predprodaji (www.eventim.si, črpalke Petrola), blagajne v Stožicah bodo odprte tri ure pred tekmo, vrata stadiona pa dve uri pred začetkom. Do včeraj opoldne so prodali 400 vstopnic.

V Ljubljano bo s posebnim navijaškim vlakom dopotovalo 350 viol, ki jih v spremstvu policije čaka 40 minut dolgo pešačenje od železniške postaje do stadiona. Pričakujejo še 300 do 400 navijačev Maribora, za katere bo odprta posebna blagajna. Vodstvo kluba za navijače pripravlja presenečenje tik pred začetkom tekme. Med novinarji je nemudoma začela krožiti šala, ali bodo z neba letele banane.