Na pogajanjih med upravo družbe Hit in novogoriško enoto sindikata SIDS so pripravili izhodišča za dogovor, s katerem sta se obe strani pripravljeni sporazumeti o ključnih odprtih vprašanjih, ki jih je SIDS postavil v svojih stavkovnih zahtevah.

Napovedano stavko je SIDS tako preklical. Pogajalski strani sta prepričani, da izhodišča pomenijo dobro možnost za dokončni dogovor, ki bo družbi omogočil normalnejše poslovanje v kriznih razmerah, zaposlenim pa nove oblike zaposlitve brez dodatnega odpuščanja.

Stavko so v novogoriškem igralniškem sindikatu napovedali v ponedeljek, vodstvo družbe pa je v torek sporočilo, da sindikalistom ne bodo popuščali. Člani novogoriškega SIDS so namreč napovedali, da bodo stavkali do uresničitve vseh devetih stavkovnih zahtev. Člani nadzornega sveta Hit pa so upravo na četrtkovi seji zavezali, da se morajo s sindikati pogoditi v korist podjetja tako, da do stavke ne bi prišlo.

Prvotno so napovedali stavko tudi v kranjskogorski igralnici Corona, od koder pa so v soboto zvečer upravi Hita sporočili, da tamkajšnji člani sindikata ne bodo stavkali. Tako naj bi stavkali le igralniški delavci v novogoriških igralnicah Park in Perla ter v igralnem salonu Drive Inn v Vrtojbi.