Izjalovil se je tudi zadnji poskus personalizacije navijačev severne tribune na pokalni tekmi s Celjani (2:0), kar so nekateri navijači vzeli zelo osebno in tudi izkoristili za nove zaplete. Pri Olimpiji si želijo pravo navijaško kulturo. "To seveda ni le naš problem in zato rabimo zakon o navijačih, kar bomo izpostavili tudi na združenju prvoligašev," pravi direktor kluba Luka Velepič.

Ni skrivnost, da se ljubljanski navijači že dlje ne strinjajo z delovanjem kluba in posamezniki, ki ga upravljajo. Stalno nestrinjanje je prisotno tudi na vseh tekmah. Neuradno je slišati tudi informacije o preprodaji navijaških vstopnic, nedovoljeni prodaji piva, grafitiranju in tudi škodi na novem stadionu, ki po zadnji tekmi še ni ocenjena. V klubu poudarjajo, da bodo račun za škodo, ki jo bodo povzročili tuji navijači, pošiljali gostujočim klubom, izgrednike v lastnih vrstah pa bodo skušali poiskati tudi na videoposnetkih.

Ob tem ne gre prezreti, da se vztrajno bliža tudi derbi z Mariborom in pri Olimpiji so že napovedali, da se bodo pred to tekmo posebej sestali tudi z mariborskim klubom in policijo ter na ta način skušali preprečiti dogajanje, ki ne sodi na tribune športnih objektov.

Morda bo način za spravo našel novi Olimpijin trener Dušan Kosič. Slednji od svojih varovancev ne glede na uspehe in neuspehe pričakuje profesionalen pristop, boljšo in učinkovitejšo igro, kar je publika na tekmi s Celjem v določenih momentih že nagradila.

"Gre za nianse. Znamo ustvariti igralca več, kar je v nogometu najtežje, potem pa zaradi nepremišljene napake krene nasprotnik v protinapad. Igralci preveč 'komplicirajo', ko pridejo do nasprotnega 16-metrskega prostora in podobno. Izboljšati moramo predvsem tisti pravi občutek za odločilne trenutke, kar nam na treningih že dobro uspeva."

Olimpija po zmagi s Celjani samozavestno odhaja na ligaško gostovanje v Kranj. Kosič sicer svari pred borbeno in disciplinirano ekipo Triglava, a vseeno od svojih varovancev pričakuje prvo letošnjo prvoligaško zmago.