Pozornost slovenske javnosti bo najbolj uprta v skupino G, ki svoje tekme začne v sredo, saj bo tam z Auxerrom igral tudi slovenski reprezentant Valter Birsa. A skupina ne bo zanimiva le za Slovence in Francoze, ampak bržčas za vso Evropo, ne nazadnje v njej poleg Auxerra nastopajo še nekdanji evropski prvaki Milan (prvi tekmec Auxerra), Real Madrid in Ajax.

Medtem ko se pri Auxerru in Ajaxu, ki je v tem tekmovanju nazadnje slavil leta 1995, zavedajo, da bodo le stežka prišli iz skupine, pa so bolj samozavestni pri Milanu z novima okrepitvama Robinhom in Zlatanom Ibrahimovićem ter predvsem pri madridskem Realu, ki se je najbolj okrepil na trenerski klopi. Vajeti je prevzel jezikavi in kontroverzni Portugalec Jose Mourinho, lani zmagovalec z Interjem, še prej pa s Portom.

"To je tekmovanje vseh tekmovanj. Ni samo najbolj pomembno, temveč tudi najbolj prestižno, ugledno. Le nekaj trenerjev je z dvema kluboma osvojilo naslov prvaka tega tekmovanja. Moja velika ambicija pa je postati prvi trener, ki bo naslov osvojil s tremi različnimi klubi," je za spletno stran Evropske nogometne zveze dejal "Special One", ki ima v Madridu na voljo vse pogoje, da to uresniči.

A slej ko prej se bo Mourinhova četica srečala tudi s prvim favoritom tekmovanja Barcelono, zmagovalko iz sezone 2008/09, ki ima v predtekmovanju eno najlažjih skupin (ob njej so še Panathinaikos, Koebenhavn in Rubin Kazan), ter s Chelseajem, ki ga mnogi vidijo tako kot angleškega kot tudi evropskega prvaka.

"Za Chelsea je zmaga v ligi prvakov enako pomembna kot zmaga v domačem prvenstvu. Lani smo doma svojo nalogo uresničili, bilo bi pa lepo, če bi v tej sezoni zmagali tudi v Evropi, saj bi krono na uspešno sezono tako postavili prav na Wembleyju, kjer bo finale," pravi trener londonskega moštva Carlo Ancelotti.

Na stavnicah visoko kotirajo še Manchester United, Inter, Bayern, Arsenal in Milan. Skupinski del tekmovanja bo trajal do 8. decembra. Osmina finala bo na sporedu februarja in marca prihodnje leto, četrtfinale in polfinale bo aprila in maja, finale pa 28. maja na Wembleyju.

Dosedanji zmagovalci:

Doslej je 21 klubov osvojilo pokal zmagovalca:
9 zmag: Real Madrid
7 zmag: AC Milan
5 zmag: Liverpool
4 zmage: Ajax Amsterdam, Bayern München
3 zmage: Manchester United, Barcelona, Inter Milano
2 zmagi: Benfica Lizbona, Nottingham Forest,
Juventus Torino, Porto,
1 zmaga: Celtic Glasgow, Feyenoord Rotterdam, Aston Villa,
Hamburger SV, Steaua Bukarešta, PSV Eindhoven,
Crvena zvezda, Olympique Marseille, Borussia Dortmund.

Skupine nogometne lige prvakov za sezono 2010/11:

- skupina A: Inter Milano, Werder Bremen, Tottenham, Twente;
- skupina B: Lyon, Benfica, Schalke 04, Hapoel Tel Aviv;
- skupina C: Manchester United, Valencia, Glasgow Rangers, Bursaspor;
- skupina D: Barcelona, Panathinaikos, Koebenhavn, Rubin Kazan;
- skupina E: Bayern München, Roma, Basel, Cluj;
- skupina F: Chelsea, Olympique Marseille, Spartak Moskva, Žilina;
- skupina G: Milan, Real Madrid, Ajax Amsterdam, Auxerre;
- skupina H: Arsenal, Šahtar Donjeck, Braga, Partizan.

V torek bodo v okviru 1. kroga na sporedu tekme Werder Bremen - Tottenham Hotspur, Twente Enschede - Inter Milano, Olympique Lyon - Schalke 04, Benfica Lizbona - Hapoel Tel Aviv, Bursaspor - Valencia, Manchester United - Glasgow Rangers, Barcelona - Panathinaikos Atene in Koebenhavn - Rubin Kazan.

V sredo pa so na sporedu še obračuni Bayern München - Roma, Cluj - Basel, Žilina - Chelsea, Olympique Marseille - Spartak Moskva, Milan - Auxerre, Real Madrid - Ajax Amsterdam, Arsenal - Sporting Braga in Šahtar Donjeck - Partizan Beograd. Vse tekme se bodo začele ob 20.45.