Pri pritožbah je treba spoštovati zakonske roke, zato Rola ne more napovedati, kdaj bo objavil prvo javno dražbo za prodajo nepremičnin podjetja. Pojasnil je, da bo prodajo nekaterih nepremičnin, kot so stanovanja in počitniški objekti, objavil v dnevnem časopisju, saj meni, da bo zanimanje za tovrstne nepremičnine precejšnje.

Rola je pričakoval, da bi se s prodajo nepremičnin v stečajno maso nabralo okoli 1,4 milijona evrov, s tem denarjem pa bi bilo možno poplačati tudi delavce.

Kdo izmed hipotekarnih upnikov najbolj blokira prodajo nepremičnin Steklarske nove, Rola ni želel odgovoriti. Neuradno je to ljubljansko podjetje GSA, ki je v lasti Joca Pečečnika. Prodaji nepremičnin nasprotujejo tudi nekdanji delavci Steklarske nove. Po besedah njihovega predstavnika Stjepana Miklaužića se načelno s prodajo strinjajo, vendar ne želijo, da se proda tisti del, ki je pod hipoteko, saj bo ves priliv denarja v tem primeru odšel naravnost hipotekarnim upnikom.

Miklaužić napoveduje, da bodo oporekali predvsem prodaji tistih nepremičnin, na katere so se upniki vpisali le nekaj dni pred uvedbo stečaja. To so ugotovili, ko jim je celjsko okrožno sodišče dovolilo vpogled v dokumentacijo Steklarske nove, čeprav vseh dokumentov še niso videli, je povedal.

Nekdanji zaposleni Steklarske nove se bodo pritožili tudi zaradi oddaje jedilnice v najem. V objektu Steklarske nove namreč še vedno deluje srednja šola, v kateri se izobražujejo za steklopihalce. Ker je šolo in tudi Steklarsko novo ustanovila država, delavci menijo, da bi morala prav država odkupiti nepremičnine, vendar vse kaže, da tega ne bo storila.

Med stečajnim postopkom je bilo sicer vloženih 26 izvršb za 58.627 evrov, izdanih je bilo 21 pravnomočnih sklepov o izvršbi. Dolžniki pa po Rolovih besedah še niso plačali prisojenih terjatev. Od oktobra do decembra lani se je v stečajno maso nabralo nekaj več kot 300.000 evrov, za dokončanje proizvodnje pa je Rola porabil 155.762 evrov. Konec leta 2009 je imela Steklarska nova na računu 366.540 evrov.

S končnega seznama preizkušenih terjatev je razvidno, da je bilo preizkušeno 363 terjatev v skupni vrednosti 9,7 milijona evrov. Rola priznava prednostne terjatve v vrednosti dobre tri milijone evrov, prereka se prednostno poplačilo za terjatev v znesku 6702 evra. Prav tako stečajni upravitelj priznava navadne terjatve v vrednosti 2,9 milijona evrov, prereka pa terjatev v višini 48.169 evrov.

Priznana je tudi terjatev zavarovana z ločitveno pravico v znesku 3,5 milijona evrov, ločitvena pravica v višini 374.946 evrov pa je prerekana. Priznana je še terjatev zavarovana z izločitveno pravico, ki znaša 163.770 evrov, prereka pa se izločitvena pravica za terjatve v višini 161.630 evrov.