Kot je pojasnil Novak, gre v primeru knjigarne na Wolfovi za nakup lokacije, v primeru Cityparka pa za vstop v najemno razmerje. Finančne plati prevzema Novak ni želel komentirati, saj je, kot je dejal, to poslovna skrivnost. Na vprašanje, kakšna bo usoda modne trgovine, ki jo ima podjetje Vale-Novak na Tavčarjevi ulici 5 v Ljubljani, je Novak odgovoril, da se podjetje iz maloprodaje umika v celoti.

Založba Vale-Novak bo nadaljevala z delom, saj dogovor z Mladinsko knjigo zadeva samo omenjeni knjigarni, ne pa tudi založništva. Založba Vale-Novak je sicer lani imela 92.000 evrov izgube, medtem ko je leto prej še poslovala z dobičkom, je v sredo poročal časnik Finance.

Kot je še poročal časnik, ima Mladinska knjiga ta hip po Sloveniji 47 poslovnih enot, od tega devet knjigarn. Njihov tržni delež se giblje okoli 30 odstotkov. Prihodki so jim lani glede na leto prej upadli za 15 odstotkov, dobiček pa za tretjino. Lani so ustvarili 3,1 milijona evrov. Kot so na Mladinski knjigi povedali za Finance, novih prevzemov oziroma nakupov v bližnji prihodnosti ne načrtujejo.

Na vprašanje, kakšne načrte ima Mladinska knjiga s knjigarnama v Cityparku in na Wolfovi, so na Mladinski knjigi pojasnili, da bodo na obeh lokacijah skladno s svojimi poslovnimi usmeritvami nadaljevali knjigotrško dejavnost. V primeru knjigarne na Wolfovi ulici bo to pomenilo, da bodo, kot so povedali, "še naprej skrbeli za sloves vsebinsko kakovostnega nakupovalnega in kulturno pestrega knjižnega prostora".