Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila njegova rojaka Ezequiel Mosquera s tremi sekundami zaostanka in Xavier Tondo z desetimi sekundami.

Kolesar Katjuše Joaquin Rodriguez, ki je na prejšnji deseti etapi slekel dotlej vodilnega rojaka Antona, si je nabral skoraj minuto zaostanka ter zasedel 17. mesto.

Edinega slovenskega predstavnika na Vuelti Grege Boleta (Lampre) ni bilo v ospredju. Bole je v gorski etapi s ciljem v Andori hranil moči. V cilj je prikolesaril kot 149., s skoraj dvajsetimi minutami zaostanka (+ 19:14). Bole je v skupnem seštevku 94. (+ 1:09:43).

Etapa je bila namenjena hribolazcem. Na petdesetem kilometru sta glavnini pobegnila Mikael Cherel (Francaise des Jeux) in Johann Tschopp (Bbox Bouygues Telecom), vendar je glavnina, v kateri je bilo približno 40 kolesarjev, vse ubežnike ujela v sklepnem delu etape. Nato je pet kilometrov pred ciljem napadel Mosquera (Xacobeo-Galicia). Sledila sta mu lahko le Rodriguez in Italijan Vincenzo Nibali (Liquigas), a sta kmalu omagala, saj je Španec narekoval prehud ritem. Anton (Euskaltel-Euskadi), ki sprva ni odgovoril na napad, je vendarle pokazal, da nadzira dogajanje in je slavil v dramatičnem zaključku ter vpisal drugo etapno zmago na tokratni španski pentlji.

Italijan Nibali kot prvi zasledovalec v skupnem seštevku zaostaja 45 sekund za Antonom, tretjeuvrščeni Xavier Tondo (Cervelo) zaostaja za več kot minuto (1:04). Rodriguez je četrti z zaostankom 1:17.

Dvanajsta etapa Vuelte bo kolesarje vodila od Andorre la Vella do Lleide (172,5 km).