Takoj za vhodom v dvorane za ljubljanskim Bežigradom vas bo pričakalo prvo bleščeče presenečenje. Ogledate si lahko namreč Crystal car, avtomobil, ki so ga specialisti, predstavljam si, da z veliko potrpljenja, ročno polepili z več kot 300 tisoč malimi Swarovskimi kristali. Od tu naprej se vam odpre razgled na jekleno morje.

Na svoj račun so prišli vsi. Tako ljubitelji predelav serijskih avtomobilov kot tisti, ki prisegajo na unikate. Motociklisti si lahko ogledate zmagoviti dirkalnik, ki je Valentina Rossija v lanskem tekmovanju popeljal na mesto svetovnega prvaka razreda Moto GP, če prisegate na bolj grob teren, vas le za ovinkom čaka stojnica KTM. Bolj, ko se sprehajate po halah, več blišča vas bo čakalo. Oglejte si našo galerijo slik in sami presodite, kaj vam je najbolj po godu.

Na prostem je dogajanje precej bolj nemirno, tu statičnih slik ne boste mogli posneti. Prvi zanimivi dogodek, na katerega je povabil organizator, je bila simulacija prometne nesreče. V popolnoma zmaličen avtomobil so polegli ponesrečenca, za tem so na kraj prihiteli policisti, reševalci in gasilci ter demonstrirali, kako poteka pravo reševanje iz avtomobila.

Publiki sta, glede na udeležbo, poleg tega najbolj prijala še dva tipa dogodkov. Prvi so bile akrobatske kaskaderske vragolije 'stunt ryderja' Roka Bagoroša, kasneje še njegovih treh kolegov Davida Rinalda, Aleša Rozmana in Maxima Gregoira. Publika se je lahko po adrenalinskem šoku visokoletečih štirikolesnikov in motocross motorjev le obrnila in za sabo na velikem odru zagledala dve privlačni dekleti, ki jima gre pranje avtomobila dobro od rok. Začel se je Car Wash.

Nedaleč stran ste lahko tudi svojim ušesom privoščili malo razkošja. Letošnji Avto Moto Show, kot vedno, gosti tudi Avto Tuning tekmovanje. Tam lahko vidite dotrajane karoserije, ki pa so domovanje več glasbene opreme, kot je boste našli v kakem ljubljanskem baru.

Le še jutri imate čas, da si ogledate kaj je letos vročega na cesti. Čez cel dan se bodo vrstile enake prireditve kot danes. Če boste imeli srečo, vas morda zapelje celo kaka lepa mladenka. Tudi teh letos ni manjkalo.