"Tekma je zelo pomembna. Po eni strani prinaša in odnaša zelo veliko. Rafal ima motiv, a zame šteje le zmaga. Verjamem, da bo Slovenija doživela spektakularen dvoboj. Sem v najboljši letošnji formi, morda celo v življenjski," je ob srečanju nasprotnikov povedal Dejan Zavec in ob tem poudaril, da tekma ne bo revanš ali maščevanje za poraz leta 2008 v Katowicah, ko je Poljak medsebojni dvoboj dobil po sodniški odločitvi, ki je bila za številne ljubitelje boksa sporna. Takrat je Zavec doživel edini poraz v profesionalni karieri.

Samozavesten je tudi poljski evropski prvak po verziji EBU Rafal Jackiewicz: "Vem, da je tekma v Sloveniji in da bo zato še težja. Jaz sem v vseh pogledih dobro pripravljen. Zmagal bo tisti boksar, ki bo do konca izpeljal taktične zamisli, dogovorjene s trenerjem in ekipo. Pričakujem bitko, vojno... Verjamem pa, da bom zmagovalec."

Tudi Poljak se je spomnil dvoboja iz leta 2008 in ga ocenil za zelo izenačenega, a ob tem povedal: "Sam sem po tem zelo napredoval. Tega za Dejana ne morem reči." Seveda je bila Zavčeva ocena podobna: "Brez Katowic ne bi bilo tako, kot je, in ne bi postal, kar sem. Takrat sem se veliko naučil."

Veliko borbo napovedujejo tudi menedžerji in trenerji Dejana Zavca. Ne nazadnje se bosta za naslov pomerila boksarja, ki sta na lestvici IBF na prvih dveh mestih, "odprt je račun" iz leta 2008, pa tudi oba tekmovalca sta že v letih, ko bosta težko dobila novo priložnost. Za Poljaka je tekma na ljubljanskih Stožicah morda celo edina, da postane svetovni prvak. Pomen dvoboja pa so izpostavili tudi mednarodni strokovnjaki, ki so tekmo v Ljubljani uvrstili med najbolj zanimive dvoboje leta. O kakovosti tekmecev še podatek, da je Poljak zadnjič v ringu izgubil leta 2005, Zavec pa edinkrat leta 2008 prav proti zdajšnjemu tekmecu, kar je samo po sebi zagotovilo za dva izjemna borca.

Dvoboj med Zavcem in Jackiewiczem pa je le osrednji dvoboj boksarskega spektakla v Ljubljani, ki bo po napovedih organizatorjev najbrž razprodan, čeprav je nekaj vstopnic še na voljo. Bogat pa bo tudi spremljevalni boksarski program. Med drugim se bo predstavil Denis Simčič, ki ga v menedžerski ekipi Ulija Steinfortha, ki skrbi tudi za Dejana Zavca, označujejo za enega najbolj perspektivnih tekmovalcev in bi šel lahko po poti Zavca vse do naslova svetovnega prvaka. Med drugim pa so opazili tudi mlado nadarjeno slovensko boksarko Tjašo Kolar, ki se bo prav tako predstavila v enem od dvobojev.