"Kakšna dirka, vse skupaj je bilo dobro, a izredno naporno. V dežju so se pnevmatike tako zelo ohladile, da nisem imel nobenega oprijema, zato sem zajadral s steze. A moram biti hvaležen tistemu tam zgoraj, da sem lahko pripeljal nazaj na stezo. Odločitev o postankih in menjavah pnevmatik je bila zelo težka, a vse se je dobro izšlo," je povedal Lewis Hamilton. Če je šlo Hamiltonu dobro, pa je šlo slabo Jensonu Buttonu. McLarnov dirkač je postal žrtev Red Bulla, ki je 100. dirko "slavil" s celo vrsto napak in težav, tako da so tekmecem ponovno "podarili" kar lep zalogaj točk. Začelo se je že na startu. Mark Webber je slabo speljal in vse je kazalo, da je po vodi splavalo najboljše štartno mesto. "Že v formacijskem krogu je bilo nekaj narobe s sklopko, nato smo spremenili nastavitve, kar je zadevo še poslabšalo. Zato sem katastrofalno slabo speljal, v nadaljevanju pa je bila dirka izredno težka in nepredvidljiva. Zato sem lahko zadovoljen z drugim mestom," je po dirki povedal Mark Webber. Sebastian Vettel je bil sicer zelo hiter, a se je smola nanj kar lepila. Ko je želel prehiteti Buttona, je prehitro zamenjal smer vožnje in se dobesedno zapičil v bok McLarna. Button je moral odstopiti, Vettel pa je še uspel zaviti v bokse po nov sprednji del. A s tem zanj težav še ni bilo konec: zaradi te nesreče so mu pripisali kazensko vožnjo skozi bokse. Jenson Button pa trka ni vzel zelo tragično, saj je povedal, da je bila klasična dirkaška nesreča. Nato pa se je nespretno zapletel z Vitantoniem Liuzzijem in si pri tem predrl pnevmatiko, potem pa je moral po treh kolesih odpeljati vseh sedem kilometrov steze. Na koncu se je moral zadovoljiti s petnajstim mestom.

Zelo dobro je kazalo Robertu Kubici, ki je tudi spretno krmaril med dežjem, varnostnim avtomobilom in razbitimi dirkalniki ob stezi, privoščil pa si je le eno napako, ki ga je stala drugega mesta. "Škoda, ko sem zapeljal v bokse po dežne pnevmatike, sem na volanu spreminjal nastavitve za mokro stezo. To me je tako zaposlilo, da sem prepozno opazil, da sem na mestu za postanke, zato sem premočno zavrl in z blokiranim sprednjim kolesom zapeljal v mehanike. Upam, da so jo fantje dobro odnesli, a tako sem izgubil drugo mesto. Vseeno sem lahko zadovoljen, saj se je zračnik F to pot dobro obnesel."

Dobro so jo odnesli tudi pri Mercedesu, Michael Schumacher je dirko začel kot 21., na koncu pa se je lahko veselil sedmega mesta, na poti do novih točk pa je še malo "pobrusil" sprednje krilce moštvenega tovariša Nica Rosberga. A mlajši od obeh Mercedesovih dirkačev se mu je kasneje maščeval z drznim prehitevanjem. Le napol zadovoljni so bili pri Ferrariju, sa je Felipe Massa odpeljal precej mirno dirko in končal kot četrti, veliko bolj razburljivo pa je bilo pri Fernandu Alonsu. Najprej ga je grobo "nasadil" Rubens Barrichello, a je Španec lahko ostal v dirki, nato pa je vozil kot za stavo in prehiteval v tako rekoč vsakem ovinku. Na koncu je bil preveč pogumen in je na mokri stezi izgubil nadzor nad dirkalnikom ter svojega ferrarija razbil v zaščitnem zidu.

Velika nagrada Belgije in značilno vreme v Spaju sta ponovno upravičila svoj sloves, saj so se morali dirkači res potruditi, da so premagali vse trike in pasti steze v Ardenih. Naslednja dirka bo na sporedu čez 14 dni v Monzi v Italiji.