Najbolj je seveda po dirki na Madžarskem ljubitelje tega športa razburila kazen Michaela Schumacherja, ki je po mnenju odgovornih nešportno in nevarno oviral Rubensa Barrichella. Po drugi strani pa je ravno Spa Schumacherjeva "domača" dirka, saj je najbližja njegovemu nekdanjemu domu, tukaj pa je tudi odpeljal svojo prvo dirko leta 1991, takrat za ekipo Jordan. In tukaj je tudi slavil svojo prvo zmago, leta 1992 za ekipo Benetton. A dodatna startna mesta se bodo Schumacherju dokaj slabo obrestovala, posebno ker je letošnji Mercedesov dirkalnik vse prej kot posrečena konstrukcija. Nemec se brani, da je to dirkalnik, ki so jim ga dobesedno porinili v roke, in da z njim ne morejo doseči veliko več, poznavalci formule 1 pa Mercedesu tudi sicer svetujejo, naj pozabi na letošnjo sezono in se raje osredotoči na naslednje leto. Bernie Ecclestone pa je še vedno prepričan, da bi lahko Michael Schumacher dosegel veliko več, "če bi imel na voljo boljši dirkalnik. Z Red Bullovim bi Michael zmagoval".

Pri McLarnu si še vedno belijo glavo, kako deluje Red Bullovo upogljivo sprednje krilce, ki je očitno legalno, rdečim bikom pa prinaša lep del prednosti, ki jo imajo trenutno na voljo. A pri Red Bullu vseeno ne gledajo preveč optimistično na prihajajoče dirke. "Belgija, zelo verjetno tudi Monza, bosta dirki, na katerih bomo imeli kar precej težav," meni vodja ekipe Christian Horner. Ena od McLarnovih potez je tudi, da bodo v Belgiji nastopili brez F-sistema. Lewis Hamilton je dočakal tudi konec svoje avstralske kalvarije: sodišče v Melbournu ga je zaradi neprevidne vožnje (ko je zabaval svoje navijače, je Hamilton na navadni cesti s civilnim avtomobilom uprizoril nekaj divjih speljevanj s kadečimi se pnevmatikami) kaznovalo s 500 dolarji kazni.

Med jubilanti gre seveda v prvi vrsti omeniti Rubensa Barrichella. Brazilec bo v Belgiji nastopil na 300. dirki (dejansko bo to njegova 301., a v statistiko ni vključena dirka v Imoli leta 1994, ko se je na petkovem treningu v spektakularni nesreči poškodoval in ni nastopil na tisti, sicer zelo žalostni, veliki nagradi), s čimer je prvi dirkač v zgodovini tega športa, ki bo dosegel čarobno mejo 300 dirk. Naslednji je na primer Michael Schumacher z 262 dirkami. In ravno v Belgiji leta 1994 je Rubens najprej opozoril nase, ko je v spremenljivem vremenu osvojil svoje prvo najboljše startno mesto in, kot zanimivost, tudi on je takrat vozil za ekipo Jordan. Drugi jubilant pa je ekipa Red Bull, ki bo v Belgiji odpeljala svojo 100. dirko, od leta 2005 (ko so nastali na "pogorišču" takratne ekipe Jaguar, ki je bil pred tem Stewart GP) pa so njeni tekmovalci zmagali 12-krat, 16-krat pa je njihov dirkač dirko začel z najboljšega startnega mesta. Mnogi bi menili, da so v petih letih dosegli bore malo, a zares konkurenčni so dejansko šele kakšno sezono in pol.