Ko je Janković državo prosil za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo, je v finančni analizi zapisal, da bo najemnina 18 tisoč evrov na tekmo, in od ministestva za šolstvo in šport dobil 9,4 milijona evrov za končanje stadiona.

Opozicijske stranke SNS in SDS, ki so ministru Igorju Lukšiču očitale, da je bil razpis pisan na kožo Ljubljani, so vložile interpelacijo. Po navedbah časnika Financ, v finančni analizi prihodkov in stroškov, ki je del prej omenjene vloge, pod katero se je 20. julija podpisal Janković, med drugim piše, da bo najem stadiona za eno tekmo državne nogometne lige znašal 18 tisoč evrov, skupaj s stroški in provizijami od prodanih vstopnic pa bo prejel 45 tisoč evrov na tekmo.

Janković pravi, da bodo do konca leta preverili dejanske stroške za posamezne tekme in ugotovili, kaj bo prihodnje leto. Po njegovem, so objekti namenjeni športu in šport mora imeti prednost. Komercialni najem pa bo veljal za kulturne in glasbene dogodke. O tem, ali drži, da Olimpija plačuje zgolj 950 evrov na tekmo, je odgovoril, da približno toliko. In zakaj je v prijavi na razpis ministrstva za šolstvo in šport navedel, da bo moral klub za prvoligaško tekmo odšteti 18 tisoč evrov najemnine?

"Iz elaborata je prepisana številka. Jaz si predstavljam, da je to cena najema za tržne dogodke," je za Finance povedal Zoran Janković.