Namen projekta, ki poteka v sklopu Ljubljane - svetovne prestolnice knjige, je, približati potujočo knjižnico bralcem in jim tako ponuditi knjigo na malce drugačen način. Poleg tega želijo z njim lokalno prebivalstvo seznaniti, kje je njim najbližja knjižnica, kamor se lahko včlanijo in tako postanejo uporabniki vseh enot Mestne knjižnice Ljubljana.

Med 18. in 22. uro si bodo obiskovalci lahko ogledovali filme novejše produkcije in risane filme za otroke, ki so vsi nastali po literarnih predlogah. Za najmlajše so pripravili tudi igroteko z igračami ter s pripomočki za risanje in ustvarjanje. Radovedneži bodo lahko pokukali tudi v notranjost potujoče knjižnice in se seznanili z njihovim delom.

Danes ob 18. uri se bo filmobus ustavil v Podgorici, kjer je tudi sicer postajališče potujoče knjižnice. Zavrteli bodo animirani film Mali princ v režiji Matjaža Žbontarja, ki je nastal po literarni predlogi Antoinea de Saint-Exuperyja, in dramo Coco Chanel v režiji Anne Fontaine po predlogi Edmonda Charles-Rouxa. V torek ob 16. uri bo filmobus znova stal na enem izmed običajnih postajališč potujoče knjižnice pri Univerzitetnem rehabilitacijskem centru Soča. Obiskovalci si bodo lahko ogledali komedijo Asterix na olimpijskih igrah, režija F. Forestier in T. Langmann, ki je nastala po stripih Goscinnyja in Uderza.

V sredo ob 18.30 bo filmobus stal na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. Znova si bo moč ogledati Malega princa, pozneje pa dramo Skrivnost, ki jo je režiral Claude Miller, avtor knjižne predloge pa je Philippe Grimber. Dan pozneje se bo ob 14. uri knjižnica znova vrnila pred Sočo, tokrat z Malim princem. Še isti dan bodo predvajali filme tudi v Argentinskem parku. Ob 18.30 uri bo to najprej animiran film Medvedek Pu in Slovon v režiji Franka Nissena, ki je nastal po knjižni predlogi Alana Alexandra Milneja, nato pa še švedski triler Zlo, za katerega literarno predlogo podpisuje Jan Guillou, režiral ga je Mikael Hafström.

Projekt se bo zaključil v petek, ponovno v Argentinskem parku, z Malim princem ob 18.30 in nato ob 20.30 z dramo Moje poletje ljubezni, nastal v režiji Pawla Pawlikowskize po literarni predlogi Helen Cross.