Eden najboljših slovenskih hokejistov vseh časov, ki je večino igralske kariere preživel v dresu Olimpije, je hokejsko palico in drsalke že lani postavil v kot, vendar pa se od hokeja še ni povsem poslovil. "Ko sem se poslovil od aktivnega igranja hokeja, sem obljubil, da bom naredil to tekmo in povabil prijatelje, s katerimi sem včasih igral. In obljuba dela dolg. Fantje so že večkrat v preteklosti napolnili to dvorano in prepričan sem, da nam jo bo uspelo še enkrat. Po dolgem času bomo videli legende, ki so nekoč drsale po Tivoliju. Večine od njih tudi sam že dolgo nisem videl," je povedal Vnuk ob današnjem druženju z novinarji pred hokejsko fešto pod Rožnikom.

Ekipi 24ever, 24 je bila Vnukova številka v dresu Olimpije, bo stalo nasproti aktualno moštvo hokejskega kluba HDD Olimpija. "Prav vsi, s katerimi sem govoril, se niso mogli odzvati. Velika večina pa jih bo z veseljem prišla in ekipa hokejskih legend bo kar močna," napoveduje Vnuk. Z začetnega seznama bo verjetno manjkal vratar Stan Reddick. Namesto njega bo vstopil Zvone Bolta in bo pomagal Luki Simšiču, ker bo vseeno šlo za naporno tekmo in se bo igralo zares, pravi Vnuk.

Med povabljenimi igralci bodo nastopili Irek Gimajev, nekdanji član Olimpije iz "zbornaje komande", ter soigralci iz Vnukove generacije pri Olimpiji Dejan Kontrec, Nik Zupančič, Andrej Brodnik, Bojan Zajc, pa brat Jure Vnuk, med nekdanjimi soigralci iz tujih klubov je tudi sedanji švedski selektor Bengt Ake Gustaffson, nekdanji zelo uspešen švedski reprezentant. Trener bo nekdanji slovenski selektor Finec Kari Savolainen, s katerim se po besedah Vnuka že dogovarjajo, da bi vnovič aktivno sodeloval s slovenskim hokejem. Ne bosta manjkala niti Ildar Rahmatuljin ter tekmec z Jesenic Dejan Varl.

To nikakor ne bo običajna hokejska tekma, igralo se bo le simboličnih dvakrat po 24 minut z enim odmorom. Pred, med in po tekmi pa se bo na ledu odvijala prava ledena predstava: na sporedu bo predstavitev ekip pod žarometi, z ognjemetom in laserskim šovom ter zatemnitvami, na začetku bo predstavitev mlajših selekcij, tekmo pa bodo prekinjale nagradne igre, med drugim bodo srečneži lahko osvojili letne vstopnice za celotno sezono lige Ebel. Na koncu bo sledila dobrodelna licitacija unikatnih dresov ekipe 24ever. Osrednji dogodek bo zanesljivo upokojitev Vnukove številke 24. Skladno z običaji iz tujine bodo njegov dres kot prvega in za zdaj edinega obesili visoko pod strop Hale Tivoli.

"V tekmo gremo popolnoma neobremenjeni in praktično nimamo česa izgubiti. Za tekmo nisem imel posebnih priprav ter pred tekmo ne bom šel na led, po slovesu od hokeja pa sem zgolj trikrat drsal," se Vnuk s hokejsko strategijo in pripravami ne obremenjuje (pre)več. Po upokojitvi Vnuk sicer hokeja, kot je povedal novinarjem, niti ne pogreša toliko, kolikor mu manjkata adrenalin in energija, ki jo je vsaka tekma potegnila za sabo. Glede na povedano, energije in adrenalina na tej revijalni tekmi zanesljivo ne bo manjkalo ...

Vnukova poslovilna tekma bo na sporedu 28. avgusta z začetkom ob 18. uri, program se bo začel pol ure prej, vrata Tivolija pa se bodo odprla že ob 17. uri. Vstopnice so še na voljo, po deset evrov se prodajajo prek Eventima, naprodaj pa bodo tudi pred samim dogodkom pred dvorano. Z nakupom vstopnice bodo obiskovalci ob vstopu v dvorano prejeli spominsko športno kapo.