"Glede na moje ne najboljše počutje je današnji dosežek odličen. Nikakor se nisem mogla osredotočiti na skoke. Bilo je tudi zelo mrzlo. Vseeno sem vesela, bolj zaradi četrtega mesta kot zaradi doseženega izida," je dejala Rodičeva, ki je za centimeter ugnala evropsko podprvakinjo Simono La Mantia iz Italije (14,24 m). Rodičeva, najboljša slovenska udeleženka EP v Barceloni (šesto mesto), je bila edina predstavnica Slovenije na dvodnevnem tekmovanju v Londonu.

Za razliko od petkovega prvega dneva, ko so gledalci videli dva najboljša izida sezone na svetu, dosegla sta ga Američan Tyson Gay v teku na 100 m (9,78) in Kanadčanka Priscilla Lopes Schliep v teku na 100 m ovire (12,52), drugi dan tekmovanj takega dosežka ni bilo.

Izkazala pa se je Američanka Allyson Felix; petkovi zmagi na 200 m je dodala prav tak dosežek dan pozneje v teku na 400 m. Trikratna svetovna prvakinja na 200 m je postala prva atletinja v letos ustanovljeni diamantni ligi, ki je na enem mitingu dosegla največje možno število točk v dveh disciplinah. S tem je zabeležila šesto zmago v ligi ter se na vrhu izenačila s Hrvatico Blanko Vlašić, ki je v petek dobila skok v višino.

Američan Christian Cantwell, svetovni prvak, je doživel prvi poraz v sezoni v suvanju krogle. Po osmih zaporednih zmagah je bil devetindvajsetletnik z 20,78 m šele tretji, za rojakom in nekdanjim svetovnim prvakom Reesejem Hoffo (21,44 m) in poljskim olimpijskim zmagovalcem Tomaszem Majewskim (21,20 m). V metu kopja je novo zmago zabeležil Norvežan Andreas Thorkildsen (87,38 m), olimpijski zmagovalec.

Na 400 m je z izjemnimi zadnjimi 70 metri zanesljivo slavila Rusinja Marija Savinova (1:58,64), na pol krajši razdalji je bil prvi Američan Jeremy Wariner (44,67), na pol stadionskega kroga pa njegov rojak Wallace Spearmon (20,12). Jamajčanka Kaliese Spencer je na 400 m ovire dosegla tretjo zaporedno slavje v ligi (53,78).

Naslednja, predzadnja postaja diamantne lige, bo v četrtek v Zürichu.