Srečanje je za STA potrdil direktor Boxmarka Marjan Trobiš, ki je povedal, da je stečajnikoma danes predstavili svoje, sicer že znane predloge, ta pa si morata zdaj ustvariti sliko in pregledati ponudbo. Kot je dejal, je zdaj stvar na stečajnih upraviteljih, kaj in kdaj se bosta odločila.

"Konkretnih rokov si nismo postavili, a kaže, da se bodo stvari odvijale zelo hitro. Stečajna upravitelja sta se kot kaže v teh dveh dneh že dobro seznanila z zadevami in upam, da bo v kratkem marsikaj jasnega," je dejal Trobiš, na vprašanje, ali bi se lahko karkoli dogovorili že v naslednjih nekaj dneh, pa odvrnil, da to "ni odvisno od Boxmarka, saj bi lahko dogovor zaradi njega sklenili že jutri".

Stečajni upravitelj Grega Erman je na vprašanje STA, ali je sestanek prinesel kaj konkretnega, odvrnil, da so se srečali in spoznali, kaj več pa danes še ni bilo mogoče pričakovati. "Trobiš nam je predstavil svoje načrte, mi pa smo ga v njegovih prizadevanjih okvirno podprli. Če bo uspel karkoli od tega, kar si je zadal, ni razloga, da ga ne bi," je dejal Erman.

Tudi sam je potrdil, da si posebnih rokov niso zadali, saj bodo v naslednjih dneh ves čas na zvezi. Stvari je namreč potrebno urediti hitro, v tednu, dveh ali treh, saj je naša želja, da bi najpozneje 23. avgusta že lahko zagnali del proizvodnje," je dejal stečajni upravitelj Preventa avtomobilskih delov.

Sicer pa je Erman še povedal, da je v prostorih Preventa ves dan zelo živahno, saj si partnerji in interesenti dobesedno podajajo kljuko. Med temi je izpostavil obisk hrvaških predstavnikov Evropskega letalskega in obrambnega koncerna (EADS), ki se zanimajo za njihovo hčerinsko podjetje Zlatar na Hrvaškem. Pri slednjih bodo skušali lobirati tudi za ohranitev posla z nemškim Mercedesom, saj je omenjeno avtomobilsko podjetje pomemben lastnik koncerna EADS.