Pop zvezdnica Lady Gaga se je na seznam za nagrado za najboljši videospot uvrstila s kar dvema uspešnicama – spotom za pesem Bad Romance, v katerem ji je družbo delal „naše gore list“ Jurij Bradač, in pa za Telephone, ki jo je zapela skupaj z Beyonce. „Tako zelo sem ponosna za vse male pošasti in čudake po vsem svetu,“ je dejala, ko je izvedela za nominacije. „Še bolj ponosna sem, ker se je ustavilo pri nesrečni številki 13. Bog me je naredil zaradi treh razlogov – da delam glasno glasbo, homoseksualne videospote in da ustvarjam presneti cirkus.“

Telephone, skupni projekt Lady gaga in Beyonce, je nominiran še v številnih drugih kategorijah, kjer se bo pomeril z rezultatom sodelovanja Alicie Keys in Jay-Z-ja, pesmijo Empire State of Mind.

Eminem se bo v kategoriji za najboljši video leta z Lady Gaga pomeril s spotom za pesem Not Afraid, medtem ko se bo za prestižno nagrado potegovala tudi skupina Florence and the Machine s pesmijo Dog Days Are Over.

Najstniški pop zvezdnik Justin Bieber bo upal na nagrado za najboljšega novega umetnika na sceni, Katy Perry pa za hit California Girls.