Ogier je na drugem mestu zaostal za 10,1 sekunde za Latvalo, ki je pri 25 letih postal najmlajši zmagovalec relija po Finski. Tretji je bil Loeb, ki je bil še 15,9 sekunde zadaj, in je uspešno odbil napad Norvežana Pettra Solberga na četrtem mestu.

"Uresničile so se mi sanje in pravzaprav še niti ne dojemam prav dobro, kaj mi je uspelo. O tem sem sanjal že kot majhen deček. Fantastično je, da sem zmagal pred domačimi navijači. To je res nekaj posebnega," je bil zmage vesel Fordov tovarniški voznik Latvala, ki je bil v vodstvu vse od sedme hitrostne preizkušnje in ga vse do konca ni več izpustil iz rok.

Tako je na vrhu na veselje domačih gledalcev nadomestil lanskega zmagovalca rojaka Mikka Hirvonena, svetovnega podprvaka, ki je letos nastope končal že po štirih hitrostnih preizkušnjah. Njegov Focus je na zavoju po skoku priletel ob rob ceste, nato pa se je začel prevračati in se ustavil na boku. K sreči sta jo tako Hirvonen kot sovoznik Jarmo Lehtinen kljub spektakularni nesreči odnesla brez poškodb.

Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Finec Kimi Raikkonen je danes doživel pravo nočno moro, saj je z osmega mesta nazadoval na 31., potem ko sta mu v 12. etapi počili dve pnevmatiki. Izgubil je deset minut, da je uspešno zamenjal le eno, nato pa še nadaljnje tri minute.

Na osmem mestu je reli po Finski končal nekdanji štirikratni svetovni prvak Finec Juha Kankkunen, ki je v svetovnem prvenstvu nastopil sploh prvič po osmih letih. "To je zame res veliko presenečenje. Upal sem, da mi bo uspelo najti pravi ritem, vendar pa o tem nisem bil najbolj prepričan. Res je, da na tej ravni nisem tekmoval vse od leta 2002, a dejstvo je, da to dirko poznam do potankosti. Poznam vsak zavoj, vdolbino in luknjo. Vse sem jih večkrat prevozil z različnimi avtomobili," je bil po dirki zadovoljen 51-letni Kankkunen.

Latvala si je z današnjo zmago v skupni razvrstitvi privozil tretje mesto (105 točk) za branilcem naslova Loebom (188) in Ogierjem (118).

Naslednja dirka SP bo reli po Nemčiji od 20. do 22. avgusta.