Glavni del velikega tekmovanja v odbojki na mivki, na katerem nastopajo vse najboljše dvojice sveta, je bil razdeljen na osem skupin s po štirimi ekipami, sestrama Fabjan pa so v skupini B konkurirale ekipe iz Brazilije, Grčije in Gruzije. V prvi tekmi sta Fabjanovi prikazali dobro igro proti Taliti Da Rocha Antues in Marii Elisi Antonelli. Zmagovalki zadnjega turnirja svetovne serije v Marseillu sta tesno odbili prvi niz, v drugem sta Slovenki celo vodili pri 6:5. A Brazilki sta neizkušenost tekmic izkoristili ter slavili brez izgubljenega niza z 2:0.

V nadaljevanju sta Fabjanovi igrali še proti grški navezi Vassiliki Arvaniti/Maria Tsiartsiani, ki sta bili lani v Celovcu deveti, ter prav tako izgubili z 0:2. V tretji tekmi, ki ni več odločala o napredovanju, pa sta bili brazilski igralki Cristine Santana/Andrezza Martins das Chagas, ki nastopata za Gruzijo, spet boljši z 2:0.

"Kljub trem porazom v glavnem delu sva zelo veseli, da sva se preko kvalifikacij sploh uvrstili na zaključni turnir, saj je bil to najin prvi nastop na najbolj kakovostnem tekmovanju svetovne serije. V predtekmovanju sva s Simono prikazali najboljšo raven igre doslej, ki sva ga želeli doseči že vso sezono," je dejala Erika Fabjan.

Naslednjo priložnost bosta sestri Fabjan iskali že naslednji teden na novem tekmovanju svetovne serije na Poljskem.