Doslej ima Oplotničan za seboj eno najslabših sezon. Svoje okroglo orodje namreč na tekmi že dolgo ni vrgel niti 19 metrov, kaj šele, da bi se približal dvajsetici ali ogrozil svoj slovenski rekord (20,76). Zato je bilo povsem na mestu vprašanje, zakaj se je simpatični orjak, ki je 25 kilogramov lažji, kot je bil nekoč, sploh odločil, da potuje v Barcelono. "Enostavno se počutim precej bolje, kot kažejo rezultati. Do pred 14 dnevi sem imel poln trening, zato daljave razumljivo niso bile najdaljše, a še vedno slabše, kot sem pričakoval. Potem sem imel ogromno težav s tehniko. Še vedno ne najdem prave. Tretja težava pa je bila poškodba roke. Tudi tu gre na bolje," je razlagal Vodovnik, in pripomnil: "In če sedaj vse skupaj seštejem, ugotovim, da sploh nisem na slabi poti. Verjamem vase, da bom najboljši prav na največji tekmi."

Okrog daljav je bil Vodovnik bolj skrivnosten, a je trenerju Marjanu Štimcu ušlo, da je na generalki doma krogla poletela 19,70 metra. To pa je daljava, ki bi lahko na evropskem prvenstvu že zagotavljala uvrstil na rob finala. O omenjeni generalki kroži še ena zanimiva zgodba. Štimec je bil nekdaj odličen metalec krogle, minevala pa so dolga leta, odkar je kroglo nazadnje prijel v roko. Pred odhodom v Barcelono pa se je vnovič prepričal, kako boleče je lahko orodje. Predvsem naslednje dni, saj ima Štimec roko močno vneto, ker ga je v krogu za met znova prevzel tekmovalni adrenalin.

"Vrgel sem nekaj čez dvanajst metrov. A roka močno boli. V klubu (Almont Slovenska Bistrica - op. p.) smo se odločili, da simuliramo tekmo evropskega prvenstva, zato smo vsi metali kroglo. Tudi šprinterji. Bilo je vroče kot hudič, a le na takšen način se lahko najbolje pripravimo na prvenstvo. Imeli smo se dobro, vse skupaj pa je seveda najbolj koristilo Jetiju," je podrobnosti pojasnil Marjan Štimec.

Prvič v dolgi tekmovalni karieri Vodovnik ne bo nastopil že prvi dan tekmovanja, kar je bilo pravilo zadnjih desetletij. Suvalci krogle so šli namreč venomer prvi v areno, še isti dan pa so imeli finale. Tokrat bo drugače, saj bodo kvalifikacije suvanja krogle šele v četrtek, finale pa v petek. "Po eni strani bi rad čim prej opravil svoje delo. Po drugi bo za vse enako. Vsekakor gre za spremembo," odgovarja Vodovnik.