Na festivalu bodo prikazali več kot 25 celovečernih filmov, od tega sedem v kategoriji hrupni mački in skoraj 30 kratkometražcev.

V glavni tekmovalni kategoriji se bodo za nagrado hudi maček potegovali nemško-kanadski film Besnenje Uweja Bolla, britansko-nizozemski Človeška stonoga Toma Sixa, rusko-švedski Novice dneva Andersa Banke, srbski Življenje in smrt porno tolpe Mladena Djordjevića ter brazilski Utelešenje zla Joseja Mojice Marinsa. Starosta brazilskega fantastičnega filma bo tudi posebni gost letošnjega festivala in dobitnik nagrade za življenjsko delo.

Kratkometražci se bodo potegovali za nagrado Slakov hudi maček, deset glasbenih dokumentarcev pa za nagrado hrupni maček.

Med festivalskimi dogodki je programski direktor festivala Tomaž Horvat na nedavni novinarski konferenci izpostavil Vrt mučenja, 12-urni filmski maraton, Malo delavnico groze, na kateri bodo ekipe snemale filme, ki jih bodo prikazali na zadnji festivalski dan, in Parado pošasti. Napovedal je tudi svetovno premiero filma Vinopiri: Ledena trgatev, festivalske produkcije v režiji Vitomira Kaučiča.

Filmske projekcije na velikem platnu bodo potekale na Glavnem trgu, festivalska prizorišča pa bodo še atrij Mestne hiše, terasa hotela Jeruzalem, kinodvorana in klub, kjer bo potekala večina koncertnega dela festivala. Odprtje festivala bo popestrila simbolična vinska cesta, tekom festivala pa se bodo zvrstile številne vinske degustacije.