Organizatorji so morali izkazati precej pogajalskih sposobnosti, saj so imeli pri kandidaturi močno konkurenco v Berlinu in Katowicah. Vstopnice za spektakel (cene zanje so od 10 do 60 evrov) so na voljo od včeraj naprej, po vsej verjetnosti pa bo to zadnja Zavčeva borba pred slovenskimi navijači, saj bo v prihodnosti moč svojih pesti preizkušal onstran Atlantika. "Izjemno sem vesel, da sem dobil priložnost, da bom naslov svetovnega prvaka drugič branil doma. Ne bi želel razdeljevati Slovenije, s tem ko bo dvoboj v Ljubljani. Vsi Slovenci moramo stopiti skupaj, ne glede na to, ali smo iz Štajerske ali od kod drugod. S ponosom lahko pokažemo svetu, da znamo stopiti skupaj. Šlo bo za promocijo vse Slovenije," je Dejan Zavec povsem umirjeno napovedal svoj ljubljanski obračun in dodal še nekaj pričakovanj: "Nočem izpasti nadut ali kaj podobnega, ampak v poštev ne pride nič drugega kot zmaga. V zadnjem mesecu pred borbo odhajam v Nemčijo, kjer bom pilil tehniko in taktiko. Tam imam dobre pogoje za delo in precejšnjo izbiro sparing partnerjev."

S prav posebnim ponosom je spektakel v Stožicah napovedal ljubljanski župan Zoran Janković: "Vesel sem, da bo Dejan boksal v novi dvorani. Pomembno je, da zmaga, da se v dvorano naseli zmagovalni duh. Zato si želimo čim večjo podporo navijačev. Že zelo dolgo sem v športu in vem, da se ni dobro zanašati na sodnike. Tako napovedujem, da bo Dejan zmagal v šesti rundi."

Z Rafalom Jackiewiczom se je Zavec pomeril že pred slabima dvema letoma in po neenotni sodniški odločitvi je zmagal Poljak ter slovenskemu šampionu prizadejal edini poraz v profesionalni karieri. Jackiewicz je poln sam sebe tudi tokrat in v Slovenijo sporoča: "Sedaj sem tako močan, da Zavca lahko premagam kjer koli na svetu. Zaradi mene se lahko dobiva tudi na severnem tečaju. Domač teren zanj ne bo pomenil nič. Dokler bom aktiven, Zavec ne bo mogel več osvojiti naslova svetovnega prvaka. V svojem kovčku sem za pot domov že pripravil prostor za zmagovalni pas." Ob teh besedah je kaj hitro vskočil Janković, ki poljski delegaciji obljublja lep sprejem, Jackiewiczu pa je v šali odgovoril, da mu ob odhodu domov zagotovo ne bo treba plačati dodatne teže pri prtljagi. Povsem mirno je poljske provokacije sprejel Zavec, češ da gre pri vseh teh besedah za sestavni del boksa, sam pa bo najbolj glasen takrat, ko bo najbolj potrebno - 4. septembra v ringu.