Selektorji programa 25. mednarodnega tedna kritike so največjo moč Škafarjevega filma, ki po dolžini sega malo čez 60 minut, zasledili v počasnosti kontemplacije ter poetični medgeneracijski konfrontaciji, ki ju doživljata odsotni oče in njegov mali sin.

Film je selektorje očaral "s pomenljivimi podobami, naravnimi in čustvenimi dialogi ter z nekaj trenutki, ki brezsramnost resničnosti predstavijo kot očaranost nad postavitvijo prizorov in delom igralcev," so sporočili s slovenskega filmskega sklada.

Režiser je svoj igrani prvenec označil za ljubezenski film, ki prikaže očeta in njegovega sina, s katerim končno skupaj preživi en dan. Očeta igra Milivoj Roš, sina pa Sandi Šalamon, v filmu nastopajo tudi delavci iz tovarne Mura.

Ob slovenskem filmu so izbrali še šest svetovnih premier: Angele in Toni v režiji Alixa Delaporteja iz Francije, Se bojiš teme italijanskega režiserja Massima Coppole, izraelsko-francoski Naomi v režiji Eitana Zura, Mati zemlja grškega režiserja Syllasa Tzumerkasa, Martha v režiji Marcelina Islasa Hernandeza iz Mehike in film Spodaj švedske režiserke Pernille August.

Nagrada za najboljši prvenec beneškega filmskega festivala znaša 76.000 evrov, nagrada za filmsko odličnost, ki jo podeljuje regija Veneto, pa 5000 evrov.