V soboto, prvi dan turnirja, se je slovenska ekipa najprej pomerila s Švico in pokazala izjemno privlačen nogomet, ter tekmo kronala z lepim lobom Janija Šturma in s končnim rezultatom 1:0. Na tej tekmi so se izkazali prav vsi člani ekipe, v kateri so bili pod vodstvom trenerja Janija Pateta vratar Dino Šeremet, obrambni igralci Igor Lazić, Suvad Grabus, Andrej Rastovac, Tadej Tomažič; zvezni igralci: Dejan Grabić, Zoran Zeljkovič, Mitja Zatkovič, Simon Živec in napadelec Jani Šturm, saj so s srčno borbo in dobrimi predstavami naredili velik vtis na gledalce.

Drugo tekmo proti ekipi Francije je rahlo spremenjena slovenska vrsta z vratarjem Dinom Šeremetom, obrambnimi igralci Rokom Elsnerjem, Alešem Kokotom, Igorjem Lazićem in Tadejem Tomažičem, z zveznimi igralci Dejanom Grabićem, Mitjo Zatkovičem, Zoranom Zeljkovičem, Simonom Živcem ter Janijem Šturmom v napadu, po zelo izenačenem boju v rednem delu tekme igrala neodločeno. V nadaljevanju ni imela športne sreče in je izgubila po streljanju enajstmetrovk.

Drugi dan turnirja so slovenski nogometaši v tekmi za tretje mesto igrali z ekipo Italije, s katero so, po zgrešeni enajstmetrovki in prečki Zatkoviča v drugem polčasu, izgubili z nehvaležnih 1:0. V prvi enajsterici so igrali Dino Šeremet, Rok Elsner, Igor Lazić, Suvad Grabus, Tadej Tomažič, Peter Kalin, Simon Živec, Petar Stojnić, Mitja Zatkovič, Zoran Zeljkovič in Jani Šturm.

Slovenski nogometaši so s svojimi dobrimi igrami navdušili nekatere predstavnike tujih klubov, ki so budno spremljali celoten turnir. Zanimivo bo videti, ali bodo igralci kot so Šeremet, ki je preko celotnega turnirja nanizal vrsto izjemnih obramb, Elsner, Zeljkovič, Šturm, Zatkovič, Grabič, Lazić in ostali zdaj bližje kakšnemu klubu, saj doslej niso mogli najti primernega kluba v 1. SNL.