Drugi je bil v času zmagovalca Španec Alberto Contador (Astana), tretji s štirimi sekundami zaostanka pa Kazahstanec Aleksander Vinokurov (Astana). Na 55. mestu je bil Janez Brajkovič (Radioshack, +3:35), najboljši slovenski predstavnik.

Rodriguez je do svoje prve zmage na francoski pentlji prišel po napadu v zadnjih metrih zaključnega, tri kilometre dolgega vzpona v Mende. Sledil mu je lahko le Contador, a tudi on rojaku ni mogel speljati zmage. Toda tudi Contador je lahko zadovoljen po koncu etape, saj se je skupno vodilnemu Schlecku približal za deset sekund. Za njim zdaj zaostaja le še 31 sekund.

"Zame je to zelo velika zmaga. Pazljivo sem izbral čas napada in se izogibal 'paničarjenju'. Ves čas sem bil zelo osredotočen. Malce me je sicer skrbelo, toda na koncu mi je uspelo. Lepo je bilo tekmovati s kolesarji, ki so v vrhu skupne razvrstitve. Vsekakor so se mi povečale ambicije. Pireneji so še pred nami in videli bomo, česa sem tam sposoben," je dejal Rodriguez.

Danes si je tretje mesto privozil Vinokurov, ki je ostal v ospredju kot edini izmed kolesarjev, ki so pobegnili po 60 kilometrih. Na razgibani in gričevnati trasi so se napadi vrstili eden za drugim, a so bili po večini vsi neuspešni. A po 60 kilometrih se je oblikovala skupina 18 kolesarjev, ki so se vendarle "odlepili" od glavnine.

V njej je bil tudi Grega Bole (Lampre), ki je skupaj z Norvežanom Thorom Hushovdom bil bitko za točke na letečih ciljih. Na prvem je dvoboj dobil, na drugem pa je šest točk prepustil norveškemu tekmecu. Kljub tem "bitkam" pa je vodilna skupina delovala složno in dolgo držala približno dve minuti prednosti.

Toda 50 kilometrov pred ciljem je tudi ta skupina razpadla. Andreas Klöden, Vinokurov, Vasil Kirjienka in Ryder Hesjedal so pospešili in pobegnili. A na koncu je o vsem odločil kratek zadnji vzpon, na katerem so se v ospredju zvrstili vsi, ki računajo na visoko končno uvrstitev.

Med njimi ni slovenskih predstavnikov. Danes je bil najboljši Brajkovič, ki je skupno 36. (+25:08), Bole je etapo končal na 137. mestu (+8:29), skupno je 160. (+1:57:06), Kristjan Koren (Liquigas) in Simon Špilak (Lampre) pa sta etapo zaključila na 141. oziroma 142. mestu, skupno pa sta 124. (+1:33:09) oziroma 157. (+1:55:51).