Močno deževje, ki je trajalo skoraj uro, je popoldne okoli 16. ure zajelo Mursko Soboto in okolico. Tako rekoč vse ceste v mestu je zalila voda, saj kanalizacija ni zmogla odvajati tolikšne količine vode, ki je zalila številne hiše in ustanove. Na pomoč so vpoklicali vse občinske gasilske enote.

Tako obilnega deževja in toliko vode v mestu ne pomnijo niti najstarejši prebivalci. Tudi gasilci, ki zaradi obilice dela še ne dajejo podatkov o zalitih prostorih in posledicah deževja, pravijo, da se s toliko vode naenkrat še niso spopadli. Kot predvidevajo, bodo vodo iz številnih kletnih prostorov izčrpavali dolgo v noč.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je meteorna voda poplavljala tudi v Slovenski Bistrici, Staršah, Ribnici na Pohorju in v Kamniku.

Vse kaže, da se bodo visoke temperature nadaljevale vsaj še kak teden, je za Dnevnik povedala meteorologinja mag. Tanja Cegnar z Agencije RS za okolje. "Morda bo vmes kakšen dan zaradi neviht postregel s prehodno osvežitvijo." V takšnih razmerah moramo biti previdni, opozarjajo sogovorniki. Treba se je držati splošnih nasvetov, posebno pozornost je treba nameniti otrokom, starejšim in kroničnim bolnikom, ne smemo pa pozabiti niti na živali,“ je dodala Cegnarjeva.

Radarska slika padavin