Glede Teš 6 je Golobič želel, da vlada sprejema odločitve na podlagi vseh, kolikor se da neodvisnih dejstev. Menil je, da bi bilo dobro, da omenjeno študijo, ki je bila izdelana za Evropsko banko za obnovo in razvoj (EBRD) in ima sicer status poslovne skrivnosti, dobi NPU, ker da je "na nepravilnosti pokazala zelo eksplicitno".

"Ne glede na vse neprijetnosti in velike vložke v to, da bi se me nekako utišalo, bodisi skozi stranko bodisi skozi interpelacijo, ki jo tudi v tem kontekstu zoper mene pripravljajo za letošnjo jesen. Ta vprašanja brezkompromisno zastavljam in vztrajam, da se stvari razčistijo," pravi.

Na vprašanje, ali bo z Darjo Radić lažje našel skupni jezik glede Teš 6 kot z Matejem Lahovnikom, Golobič odgovarja, da je vlado že opozoril, da je en minister, Karl Erjavec, že dobil obtožni predlog zaradi nevestnega dela. "Na terenu Teš 6 smo zelo globoko v tej coni, če ne mislimo spremeniti tega, kako vlada sprejema odločitve," dodaja.

Dokapitalizacija Nove Ljubljanske banke (NLB) bi bila slaba naložba in država nima denarja zanjo, meni Golobič. Tudi ni potrebe, da bi država obdržala 25 odstotkov plus eno delnice, "če že moramo kaj obdržati", pravi in dodaja, da je "NLB mitološka točka, s katero se največ ukvarjamo".

Za podporo gradbenikom ne vidi nacionalnega interesa. Na gradbeništvu je temeljila "fantomska" gospodarska rast in vsaka podpora, ki bi "reproducirala to strukturo - ne govorim o ljudeh, lastnikih - bi bila škodljiva". Potrebno je resno prestrukturiranje, ki bi temeljilo na strokovnem znanju in referencah, meni prvak stranke Zares.

Posojilo NLB za projekt Stožice je po njegovem mnenju stvar poslovne odločitve. Kar zadeva pomoč države, nasprotuje intervenciji iz proračunske rezerve. Gre za pomembno javno infrastrukturo in država je v drugih mestih podprla takšne projekte, pravi Golobič, zato ne vidi razloga, da ga ne bi tudi v Ljubljani.