Že nekaj časa se govori, da se za nakup Primorskih novic zanima Splošna plovba Portorož in tudi agencija Spem oziroma Skladovnica kreativne industrije Božidarja Novaka. Egon Bandelj, predsednik uprave portoroškega ladjarja, je bil kratek. Za Delo je dejal, da na to vprašanje ne bo odgovoril niti pritrdilno niti nikalno. Božidar Novak, ki je prepričan, da bo medijem vrednost še padla, je dejal, da bi bil pripravljen kupiti več kot 50-odstotni delež ­ - pri tej agenciji so vrednost Primorskih novic ocenili le na 3,5 milijona evrov.

Anita Baraba iz službe za odnose z javnostjo pri Intereuropi je povedala, da naložba v Primorske novice za njih ni strateškega pomena, zato so v primeru resnega interesenta pripravljeni svoj delež prodati.

Tudi Transmedia (KB 19099, ki ima v časopisu desetodstotni delež, je po neuradnih informacijah pripravljena prodati desetinski delež Primorskih novic.

Neuradno stališče Luke Koper pa je, da zaslužek od prodaje Primorskih novic, ki so še vedno blagovna znamka, ne bi bil omembe vredne, zato se lastništvu ne nemeravajo odpovedati.