Kot je še dejal Pečečnik, mu je najbolj hudo za kamnito ograjo na glorieti, ki je bila v zelo dobrem stanju. Neznanci so ograjo porušili, padla je na tla in se razbila. "Škoda je res velika in to ne v finančnem ampak v vsebinskem smislu," je poudaril Pečečnik.

Kot je še povedal, si je škodo danes že ogledala Mateja Zupan z inšpektorata za kulturo in medije, ki deluje pod okriljem ministrstva za kulturo. Poleg tega so se že obrnili tudi na Restavratorski center Slovenije in jih zaprosili za navodila, kako ravnati s poškodovano kulturno dediščino. Predstavnike Restavratorskega centra na stadionu pričakujejo prihodnji teden.

Jože Plečnik je stadion za Bežigradom zasnoval leta 1923 za katoliško telovadno društvo Orli. Gradili so ga postopoma, ob evharističnem kongresu leta 1935 so postavili pokrito častno tribuno oziroma glorieto s telovadnico v pritličju.

Za stadion je načrtovana prenova v javnozasebnem partnerstvu. Partnerji prenove so zasebni investitor Joc Pečečnik, Olimpijski komite Slovenije (OKS) in ljubljanska mestna občina.