Na koncu je imel tretji z letošnjega Gira 47 sekund prednosti prednosti pred rojakom Giovannijem Viscontijem in 51 pred Dancem Chrisom Ankerjem Sörensenom.

Tujci so tako na slovenskem krogu zabeležili drugo zaporedno zmago in osmo nasploh. S tem so razmerje zmag med domačimi in tujimi kolesarji znižali na minimalni zaostanek 8:9. Italijani so se zmage veselili šele drugič, prvi njihov zmagovalec je bil leta 1996 Lorenzo Di Silvestro. S tem so se izenačili z Rusijo, ki ima na slovenski pentlji prav tako dve zmagi, po eno jih imajo Nemčija, Zimbabve, Poljska in Danska.

"Vesel sem, da sem Italiji privozil zmago. Na tej dirki sem bil že drugi, zdaj pa sem še mesto boljši. Vesel sem, da sem zadržal formo z Gira, ki mi bo pomagala tudi na italijanskem državnem prvenstvu. V formi pa je tudi vsa ekipa, kar je dokazala z zmago v zadnji etapi. Na Touru ne bom nastopil, po počitku pa se bom začel pripravljati na Vuelto," je dejal Nibali.

Najboljši Slovenec v skupnem seštevku je bil kolesar Save Gašper Švab na osmem mestu (+1:58). "Sam in naša ekipa smo izpolnili vse cilje, ki smo si jih zadali pred dirko. Želeli smo med deseterico in to nam je tudi uspelo, za nameček pa sem bil še najboljši Slovenec. Konkurenca je bila močnejša kot v prejšnjih letih, zato osmo mesto lahko primerjam z lanskim petim. Na dirko sem prišel v dobri formi, prepričan vase, saj sem bil že na prejšnjih dirkah konkurenčen najboljšim kolesarjem slovenskih ekip. Zadnja etapa je bila predvsem psihično zahtevna, saj smo morali paziti, da se na spolzkih cestah ne bi zgodilo kaj nepričakovanega. A ekipa je delovala odlično," je bil zadovoljen Švab, ki si pohvale zaslužil tudi od trenerja Mirana Kavaša, prav tako so bili pohvaljeni tudi moštveni kolegi, ki so po zaslugi Blaža Furdija (11. mesto) osvojili belo majico najboljšega mladega kolesarja. Med slovenskimi klubi so bili od slovenskih najboljši, po zaslugi Jureta Zrimška in Mateja Stareta so v etapah tudi dvakrat stopili na stopničke.

Za gostitelje so bili letošnji skupni dosežki najslabši doslej. Tretjič v zgodovini ni nobenemu uspelo priti na stopničke, pred tem se je to zgodilo le leta 1996, ko je bil Boris Premužič na četrtem mestu, in leta 2005, ko je bil Jani Brajkovič peti. Delno je za to kriva tudi konkurenca, ki je bila letos najmočnejša doslej. Zato pa so bili gostitelji uspešni v posamičnih etapah, dobili so dve od štirih, obe je osvojil Grega Bole, ki si je prislužil tudi modro majico najboljšega po točkah. Pikčasto majico najboljšega "hribolazca" je osvojil Francoz Stephane Rosetto (Vacansoleil), med ekipami je zmagal danski Saxo Bank.

Zadnja etapa je potekala povsem po predvidevanjih. Gledalci na dolenjskih cestah, ki so bile mokre tako kot ceste v prvih treh etapah, so videli pobeg dveh tujih kolesarjev, ki pa je bil že vnaprej obsojen na neuspeh. Interesi sprinterskih ekip na čelu z Adrio Mobilom, ki je na osrednjem novomeškem trgu želela ponoviti lansko zmago Marka Kumpa, so bili preveliki, da bi bil pobeg lahko uspešen. V zaključnem dejanju pa se vendarle ni izteklo po slovenskih željah, saj sta bila na prvih dveh mestih tujca, poleg Chicchija še Poljak Jaroslaw Marycz.