Neurje, ki je v Ljubljani sicer trajalo le dobrih 15 minut, naj bi bilo po informacijah STA najhujše na območju občine Ig. Po navedbah tamkajšnjih prebivalcev je Ig prizadelo neurje s točo, prebivalci so ostali tudi brez električne energije.

Gasilci so še na terenu, po prvih podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so intervenirali zaradi poplavljenih objektov.

Na Policijski upravi Ljubljana so za STA pojasnili, da so ljubljanski policisti na terenu in pomagajo, kjer je pomoč zaradi posledic neurja potrebna. Po prvih podatkih policije je neurje v Ljubljani podrlo nekaj dreves, ki jih pristojne službe odstranjujejo, bilo je tudi nekaj udarov strel. Na cestah so zaradi naliva lahko še prometni zastoji, ponekod na voziščih je še voda, meteorni kanali so polni, opozarjajo na policiji.

Po njihovih podatkih je Grosuplje prizadelo neurje s točo, poškodovanih je tudi nekaj avtomobilov. Policija sicer še ne razpolaga s podatki o morebitnih poškodbah avtomobilov ali ljudi med neurjem v Ljubljani.

Več lahko preberete v jutrišnji izdaji Dnevnika.