Selektor reprezentance Memi Bečirović je kapetanski trak zaupal Lakoviču, ki si ga je po njegovih besedah "zaslužil s svojo konstantnostjo in predanostjo ekipi". Poleg Lakoviča so v ekipi še Sani Bečirović, Sandi Čebular, Goran Dragić, Zoran Dragić, Jaka Klobučar, Beno Udrih, Samo Udrih, Goran Jagodnik, Dino Murič, Boštjan Nachbar, Uroš Slokar, Miha Zupan, Primož Brezec, Matej Krušič, Hasan Rizvić in Gašper Vidmar. V ekipi je prostor tudi za tri rezervne igralce, to so Mirza Begić, Aleksandar Ćapin in Marko Vranjkovič.

Reprezentanca bo priprave uradno pričela 13. julija, čaka pa jo pester program, saj bo v mesecu dni odigrala kar 15 tekem. Zbor reprezentance bo na Rogli, sledijo prijateljske tekme na Ptuju, nato pa bo ekipa 25. julija odpotovala na Kitajsko, kjer bo nastopila na pokalu Borislava Stankovića, kjer bodo ob Sloveniji nastopali še Kitajska, Avstralija in Iran.

Po Kitajski sledijo pripravljalne tekme v španski Vitorii, nato bo španska reprezentanca gostovala v Ljubljani in odigrala tekmo v novi dvorani Stožice. Sledi pripravljalni tabor v Mariboru, pa pokal Acropolis v Atenah in nato še zaključek priprav v Kranjski Gori. Vse dejavnosti bo KZS podkrepila tudi z novinarskimi konferencami. Reprezentanca v Carigrad na prizorišče SP odpotuje 26. avgusta.

"Program je res pester. V ekipi je nekaj mladih igralcev in nekaj tistih, ki v letošnji sezoni po svojih klubih niso dobili dovolj priložnosti. Cilj večjega števila pripravljalnih tekem je, da se ekipa kar najbolje uigra. Sam bom že na Kitajskem, kamor bodo odpotovali le mlajši košarkarji, videl, kje smo, kaj je potrebno popraviti, medtem ko bodo igralci iz prvenstva NBA dobili malo bolj proste roke za individualen trening," je dejal selektor Bečirović.

Slednji v Carigradu ne bo mogel računati na Matjaža Smodiša in Erazma Lorbka, ki ju pestijo poškodbe in še nista nared, tudi Mirza Begić še ni povsem pripravljen zaradi poškodbe prsta, tokrat je tako dobil status "rezervista". "Naš cilj je dobro predstaviti slovensko košarko. Prva stopnica je osmina finala, potem bomo šli postopoma," je še povedal Bečirović.

Reprezentant Boštjan Nachbar Turčijo, kjer si služi kruh, dobro pozna. "Turki imajo zelo radi košarko in prepričan sem, da bodo prvenstvo pripravili na najvišji ravni. Upam, da bo za slovenske navijače dovolj vstopnic in da bodo lahko prišli do njih. Glede rezultata zelo nerad napovedujem, sploh zato, ker še nismo veliko igrali skupaj. Če bomo iz nas samih iztržili svoj maksimum in dali vse od sebe, lahko računamo na nov uspeh slovenske košarke. Vsekakor je prvi cilj izboljšati predstavo izpred štirih let na Japonskem, kjer se nam ni uspelo prebiti v četrtfinale," je povedal Nachbar.

Pred časom je bilo zaradi pravil NBA nekaj ugibanj o tem, ali bo na SP lahko zaigral Goran Dragić, po zagotovilih športnega direktorja Walterja Jeklina je Dragić izrazil pripravljenost za nastop v reprezentanci in je tako že na seznamu potnikov v Carigrad.