Kot je za STA povedal stečajni upravitelj Mure Branko Đorđević, so prodali polovico vozil od štirih avtomobilov in šestih tovornih vozil, iztržili pa 50 odstotkov več, ko je likvidacijska vrednost, tako da je z začetkom zadovoljen.

Na štirih dražbah 8. julija bodo naprodaj trgovski, skladiščni in pisarniški prostori v Ljubljani. Pisarniške prostore v Svetovnem trgovskem centru bodo prodajali z opremo, izklicna cena je 1,22 milijona evrov, za trgovske lokale v tamkajšnjem centru pa 712.000 evrov. Hkrati bodo prodajali prostore na Ajdovščini v Ljubljani, izklicna cena je 812.000 evrov, ter skladišče z izklicno ceno 128.000 evrov. 12. julija bodo naprodaj po dve stanovanji v Murski Soboti in Ljutomeru z izklicno ceno je med 35.000 in 61.000 evrov.

Đorđević je ob tem povedal, da so kreatorji Mure EHL izdali novo kolekcijo jesen-zima, ki je plod dela soboških kreatorjev. "Čeprav je nekoliko čudno, da po eni strani prodajamo Murino premoženje, po drugi pa ustvarjamo nove obleke z Murino znamko, pa ob tem upamo, da bo zadeva, če bo vse po sreči, v drugačni obliki živela še naprej," je še dodal Đorđević.