"Po hudem, a športnem boju, v katerem je imel sodnik Marko Ilešič malo dela, je slavila NZS s 4:2 (1:0). Dva gola za NZS je dosegel Uroš Stanič (vodja marketinga), ki se je najbolj pritoževal nad novo žogo, po enega pa Osman Izmail (šofer avtobusa) in Danilo Steyer (član nogometne reprezentance slovenskih vinarjev). Za poročevalce sta bila strelca Andrej Miljkovič (Ekipa) in Jernej Suhadolnik (Delo), oba pa prihajata iz krajevne skupnosti Podpeč-Preserje. Ko je vse kazalo na gladko zmago NZS s 3:0, so novinarji v dveh minutah dosegli dva gola in poskrbeli za dramo v končnici, a so v divjem lovu na remi prejeli četrti gol.

"Dokazali smo, da smo vsaj na igrišču boljši od novinarjev, katerim se zahvaljujem za športno igro in za to, da so sploh pristali na tekmo," je povedal kapetan NZS Ivan Simič, ki si je že v prvem polčasu poškodoval stegensko mišico. NZS je poskušala igrati v slogu Barcelone, novinarji so poskušali kopirati Mourinhov Inter z obrambno postavitvijo. NZS je uveljavila premoč v prvoligaških izkušnjah. Ob Simiču, nekdanjem vratarju Medvod, ki je tokrat igral v napadu, so nastopili še Aleš Zavrl (igral v prvi slovenski ligi), Uroš Stanič (dolgoletne izkušnje iz prve slovenske lige), Matjaž Krajnik, Miha Košorog (nekdanji vratar naraščaja v Olimpiji), Franc Kancilija, Danilo Steyer in Osman Izmail. Junak poročevalske ekipe, ki je imela težave z visoko nadmorsko višino, je bil vratar Luka Petrič (novinarski Buffon) s serijo parad, ob njem so se zgledno borili še ideolog novinarske vrste Branko Vekić (po levem boku posnemal Jokiča, a je manjkala zadnja poteza), Rok Tamše (obrambi je poveljeval v slogu koroškega rojaka Šulerja), Sandi Škvarč (vselej zahvalen klubski igralec), Jernej Suhadolnik (dosegel gol v slogu Valterja Birse), Rok Plestenjak, Denis Sabadin (primorski Radosavljevič), Jure Bohorič (opazna je bila Dnevnikova šola) in Andrej Miljkovič (joker iz rokava za drugi polčas).

"Čestitke ekipi NZS, ki je zaslužena, le razlika je premajhna. Očitno je bilo, da je igralce obeh ekip zdelala visoka nadmorska višina. Nekateri so bili pošteno zadihani, morda zaradi nešportnega življenja ali česa drugega. Dali ste mi obilo lepega materiala za prihodnje dni, ko se bom srečeval z novinarji. Očitno je novinarski selektor naredil napako, saj je bila neustrezna izbira taktike in s tem postavitev na igrišču," je v šali pripomnil slovenski selektor Matjaž Kek, za katerega je avstrijski časnik Kurir zapisal, da ima Avstrija na svetovnem prvenstvu svojega reprezentanta. Kek je med igranjem v Avstriji dobil tudi avstrijski potni list, a bojda niti ne ve, kje ga sploh ima.

Več o slovenski reprezentanci na SP si preberite na mundijal.dnevnik.si