V nedeljo ste v Franciji osvojili skupno 15. mesto, kar je za novinca in nespecialista hribolazca sijajen dosežek.

Z doseženim sem res izjemno zadovoljen. In na dirko v Francijo sem odšel po obdobju meseca dni trdega treninga in le z eno dirko za lov tekmovalnega ritma, VN Kranja. Vmes pa še teden dni višinskih priprav z ekipo na prelazu Pellegrino. Okoliščine, v katerih mi nihče ne bi pripisoval takega dosežka. To je bila zame prva etapna dirka, kjer sem lahko dirkal zase, brez nalog pomočnika, brez pritiskov, v izredno dobrem vzdušju v ekipi. Če ne bi še kronometra, ki ga je zmagal res odlični Jani Brajkovič, po navodilih šefov odpeljal rezervirano, bi bil lahko še malce višje, glede na to, da sem dober v tej disciplini. Dauphine je bila res prava generalka za Slovenijo.

Govori se, da greste na francoski Tour?

V ekipi res že to govorijo. Vse pa bo jasno v času dirke Po Sloveniji, po sestanku šefov. Tudi od sporočila o Touru bo odvisno, kako bomo dirkali v Sloveniji. Moja želja je, da bi lahko dirkal na svoj rezultat. Etapna zmaga bi bila zame nekaj posebnega, a ob takih kolesarjih v ekipi so seveda tudi druge okoliščine. Komaj čakam začetek. Ceste so mi poznane, tudi makadam na Krvavcu.

Verjetno ste v življenjski formi, vsaj sodeč čez klance na Dauphine?

Če želi kolesar mojega tipa čez take klance med najboljšimi, mora biti dober. Tudi ritem etap vzdržim, čeprav sem prvo uro "koma", potem motor zalaufa. Junij je bil moj mesec tudi lani. Svoje cilje imam tudi konec meseca na državnem prvenstvu, da se dokažem selektorju Hvastiji za svetovno. Ko si v formi in je vzdušje pravo, je vse super.