Obenem Lahovnik upa, da bo prihodnje leto več nasmejanih obrazov med primorskimi gospodarstveniki, ki so se zbrali na Mostu na Soči. Tudi taka srečanja so priložnost za izmenjavo idej in tudi sklepanje poslov, je poudaril Lahovnik, ki je srečanje označil za "gospodarski Wimbledon".

Generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Samo Hribar Milič je poudaril, da bi lahko vlada največ naredila tako, da ne bi prerazporejala sredstev, ki so bila v državnem proračunu sicer namenjene investicijam. "Nove investicije bi precej pripomogle k izboljšanju in razvoju slovenskega gospodarstva, ki še vedno občuti posledice gospodarske krize," je poudaril Hribar Milič.

Nekateri gospodarstveniki pa so gospodarskemu ministru svetovali, naj država vendarle ustvari take pogoje, da si bo slovensko gospodarstvo lahko samo pomagalo iz krize.

Sedmič zapored pa so na srečanju podelili priznanja najboljšim inovatorjem v regiji. Enajstim prijavljenim inovacijam je komisija GZS Območne zbornice za severno Primorsko namenila tri bronaste, pet srebrnih in tri zlate plakete.

V imenu vseh se je zahvalil direktor družbe Gonzaga iz Solkana Iztok Bizjak, dobitnik ene izmed zlatih plaket za inovacije, rekoč, da je bila GZS sposobna prepoznati "dobre konje, za katerimi se bo še kadilo".