Carlos Pavon (Honduras, 100): Zimzeleni napadalec je za 100 nastopov v izbrani vrsti dobil najlepše darilo - prvi nastop na SP.

Aaron Mokoena (JAR, 102): Ko je na prijateljski tekmi proti Gvatemali pred SP prišel do 100 nastopa za izbrano vrsto, se je Mokoena najbolj zahvalil svoji mami, ki ga je vzpodbujala v njegovi mladosti.

Gianluigi Buffon (Italija, 102): Najboljši vratar zadnjega desetletja je nepogrešljiv člen "azzurov". Krono kariere je z naslovom prvaka dosegel na prejšnjem SP v Nemčiji.

Iker Casillas (Španija, 104): Že od najstniških dni je del največje scene. Do legendarnega Andonija Zubizarrete ga loči še 24 nastopov.

Yuji Nakazawa (Japonska, 105): Že kot majhen otrok je govoril, da bo igral za izbrano vrsto Japonske. S 105 nastopi je dokazal, kako resno je mislil.

Jon Dahl Tomasson (Danska, 110): Čeprav ni več rosno mlad, je pravi vodja danske reprezentance. Po številu nastopov v danski izbrani vrsti zaostaja samo za Petrom Schmeichlom.

Gerardo Torrado (Mehika, 112): Že več kot desetletje je Torrado nepogrešljiv v reprezentanci Mehike, od katere se še ne misli posloviti.

Lee Young Pyo (Južna Koreja, 114): Kljub 33 letom je ta južnokorejski branilec še vedno zmožen tega, da nasprotnikove napadalce tesno pokriva in v napadu prodira po krilu.

Cuauhtemoc Blanco (Mehika, 116): V Mehiki ima status nogometnega boga in kljub slabši fizični pripravljenosti ima zabetonirano mesto v državni selekciji.

Geremi (Kamerun, 116): S svojo raznovrstnostjo je pridno nabiral nastope za Kamerun. Na svoj račun jih bo v prihodnjih letih dodal še kar nekaj.

Yoshikatsu Kawaguchi (Japonska, 117): Zdelo se je že, da bo zaradi zloma noge končal reprezentančno kariero, a se je vrnil ravno pravi čas, da se udeleži še četrtega SP v karieri.

Thierry Henry (Francija, 121): Legendarni francoski napadalec igra na zadnjem SP in vprašanje je, če bo še nastopal za peteline.

Landon Donovan (ZDA, 123): Čeprav šteje šele 28 let, ima Donovan krepko čez 100 reprezentančnih nastopov. Brez večjih poškodb zna to mejo dvigniti še precej višje.

Lee Woon Jae (Južna Koreja, 130): Po dolgih letih, ko je bil prvi vratar Južne Koreje, sedaj svojim naslednikom prenaša izkušnje s klopi.

Fabio Cannavaro (Italija, 134): Pred slabimi štirimi leti je osvojil zlato žogo. Po koncu SP bo končal reprezentančno kariero.

Amado Guevara (Honduras, 135): Kapetan, vodja in talisman Hondurasa. Čeprav šteje že 34 let, je prepričan, da je v najboljših nogometnih letih.

Rigobert Song (Kamerun, 136): Rekorder med letošnjimi udeleženci SP. Prvič se ga je udeležil že leta 1994. 

Več člankov s SP si preberite na mundijal.dnevnik.si