Na dirki nastopajo številni asi različnih avtomobilističnih razredov, tako nekdanji zvezdniki formule 1, dirkači ameriških formul. Med 165 udeleženci pa letos ni svetovnega prvaka v reliju Sebastiena Loeba, ki je v preteklosti že uspešno nastopil na tej dirki. Zato pa bodo ljubitelje dirk razveseljevali njegovi rojaki Sebastien Bourdais, Olivier Panis in Stephane Sarrazin, Portugalec Pedro Lamy, Avstrijec Alexander Wurz, Španec Marc Gene, Britanec Anthony Davidson - vsi nekdanji vozniki formule 1.

Lani so v Le Mansu zmagali Alexander Wurz, Marc Gene in David Brabham s Peugeotom. Prva bosta branila lanski uspeh z istim dirkalnikom, njun tretji sovoznik bo tokrat Anthony Davidson. Tom Kristensen, Allan McNish in Rinaldo Capello so bili lani drugi, tako da je Audi po dolgih letih izgubil prvo mesto na tej dirki.

Prvi nastop pa se je slabo končal za 56-letnega svetovnega prvaka formule 1 iz leta 1992 Nigela Manslla. Po le 20 minutah je zletel s steze; iz dirkalnika je zlezel nepoškodovan, a je dirka zanj in za njegova sinova Grega in Lea končana, še preden se je dobro začela.

Cilj dirke bo v nedeljo ob 15. uri.