Hkrati se bodo delničarji seznanili tudi z ugotovitvami posebne revizije. Spomnimo, da je ta ugotovila, da je Šrot sprejemal številne poslovne odločitve, ki so koristile predvsem družbam, prek katerih je obvladoval skupino, ki je lani ustvarila rekordnih 164 milijonov izgube. Če bodo delničarji predlog podprli, bo moral direktor Pivovarne Laško Dušan Zorko najkasneje do srede januarja prihodnje leto vložiti "ustrezno odškodninsko tožbo". Medtem ko bodo Zorko in člani nadzornega sveta predvidoma dobili razrešnico za delo v minulem letu, pa uprava in nadzorni svet predlagata, da razrešnice ne podelijo Šrotu.

Namesto Toneta Turnška, ki je konec aprila odstopil iz nadzornega sveta, bodo delničarji odločali o imenovanju Bojana Cizeja za novega nadzornika. Cizej je sicer že vrsto let zaposlen v Pivovarni Laško, je pa tudi ustanovitelj društva malih delničarjev Pivovarne Laško.

Uprava Laškega bo na skupščini iskala tudi soglasje delničarjev k pogodbam o obvladovanju, ki jih je Pivovarna Laško sklenila s Pivovarno Union, Fructalom in Radensko. Zaradi tega je Zorko delničarjem predlagal, da ti podprejo tudi predlog za povečanje osnovnega kapitala za do pet odstotkov. Te delnice bo namreč Pivovarna Laško lahko uporabila za izplačilo malih delničarjev njenih odvisnih družb.