Med ustanovnimi člani so tudi zaposleni v Pivovarni Laško. Člani društva so tudi pozvali upravo družbe, da jim na spoznavnem sestanku natančneje predstavi novo strategijo skupine Pivovarna Laško in načrte glede sklica redne skupščine delničarjev Pivovarne Laško. Srečanje društva z upravo Pivovarne Laško bo organizirano predvidoma v naslednjih dneh, so danes sporočili iz omenjenega društva.

Po besedah predsednika društva Bojana Cizeja so dogajanja zadnjih let, povezana s Pivovarno Laško, jasno nakazala potrebo po kakovostnejšem zastopanju interesov malih delničarjev. Razliko med novoustanovljenim društvom in drugimi podobnimi organizacijami pa Cizej vidi predvsem v dejstvu, da društvo združuje le delničarje Pivovarne Laško. "Zato bomo lahko svoje aktivnosti bistveno bolje in podrobneje zastavili ter tako resnično skrbeli za interese delničarjev te družbe in njen dolgoročni razvoj," pravi Cizej.

Društvo malih delničarjev Pivovarne Laško bo vsem drugim delničarjem družbe poslalo prošnjo, da jih pooblastijo za zastopanje njihovih interesov na letošnji julijski skupščini delničarjev laške pivovarne.

Iz letnega poročila Pivovarne Laško za lani je razvidno razvidno, da so največji lastniki podjetja prav mali delničarji, ki imajo 32,4 odstotka delnic. Največji posamični lastnik družbe je trenutno NLB, ki ima 19,59 odstotka delnic, sledijo Kapitalska družba (7,06 odstotka), Probanka (7,03 odstotka), podjetje TCK (7,01 odstotka), Gorenjska banka (6,2 odstotka), norveški sklad Skagen Kon-tiki (5,71 odstotka), NFD 1 (5,1 odstotka), Publikum (3,92 odstotka), Abanka (3,26 odstotka), Banka Celje (2,89 odstotka) Banka Koper (2,64 odstotka) in Infond Holding (2,32 odstotka).