YOUNGBLOOD BRASS BAND presežejo vsako konvencijo. Neprestano si prizadevajo ustvarjati napredno, akustično, prebojno glasbo in v ta namen uporabljajo vsa potrebna zvočna sredstva. Devetčlanski ansambel prihaja iz celotnih ZDA in se povsem osredotoča na to, da pusti novi glasbi poleteti na vse konce sveta.

Na njihovem debitantskem albumu Unlearn, ki je izšel leta 2000 v neodvisni produkciji, se kot gostje pojavijo reper Talib Kweli (ki je ustvaril udarni underground single “Ya’ll Stay Up”), Mike Ladd, DJ Skooly in nekdanji vokalist pri Franku Zappi Ike Willis. Pozornost, ki jo je pritegnil album, je pripeljala do pogodbe z revolucionarno avant-hiphop založbo Ozone Music, ki je odkrila poetične talente in radikalne cilje glasbenikov, kot so Company Flow (El-P), Mike Ladd, Antipop Consortium, Mr. Lif in Saul Williams. Njihov težko pričakovani drugi album Center:Level:Roar je po izidu leta 2003 požel mednarodno slavo in jih poslal na potovanje okrog sveta, kjer so praktično povsod igrali na razprodanih koncertih.

Youngblood Brass Band so s povsem novo založbo, cvetočim lokalnim umetniškim kolektivom, punkovsko naredi-sam estetiko, ves svet obsegajočimi izobraževalnimi cilji, neverjetnimi odrskimi nastopi in zvrhano mero divjih ambicij pripravljeni, da postanejo baklonosci nove vrste umetnikov – takšnih, kakršne bodo v šole po vsem svetu vnesli s pomočjo dobre volje javnih radijskih postaj (njihov nastop na radiu NPR leta 2004 se je že znašel med medijskimi legendami) in kakršne izjemno cenijo novi glasbeni poznavalci po vsem svetu. Naredili bomo, kar je treba.

»Če boste v tem desetletju v živo poslušali le en bend, naj bo to Youngblood Brass Band.« (The London Times)

MOVEKNOWLEDGEMENT se po večmesečni kreativni pavzi vračajo na koncertne odre. Skupina, ki že od samega začetka ne najde miru v nobenem žanru, z vsakim novim albumom doživi preporod. Od funka in jungla iz prvenca Sun Sun preko soulovske plošče Ant People do futurističnega dub-a zadnjega albuma Listen to Nebukadnezar, Moveknowledgement vedno ostajajo sveži in inovativni. Pred snemanjem novega materiala bodo na odru z nekaj novitetami pokazali, kam bo neslo njihovo glasbo v prihodnjih projektih.