Raziskovalci so odkrili, da so na Wikipediji podatki v zvezi z rakom podobno poglobljeni in natančni kot informacije na profesionalni znanstveno preverjeni pacientom namenjeni spletni strani Nation Cancer Institute Physician Data Query (PDQ). A vendarle obstaja razlika: tekst na Wikipediji je napisan v bolj jedrnati angleščina.

"Obstaja množica spletnih strani, kjer lahko pacienti najdejo informacije o rakavih obolenjih,“ je pojasnil Yaacov Lawrence, asistent z univerze Thomas Jefferson. "Namen študije je odgovoriti na eno vprašanje: ali so informacije v zvezi z rakom na Wikipediji točne? Odkrili smo, da so napake na Wikipediji izjemno redke. Vendar je način predstavljanja podatkov na strani PDQ bolj prijazna pacientom.“

Lawrence je skupaj s kolegi z Univerze v Pittsburghu izbral deset tipov rakavih obolenj in za vsakega poiskal ključne faktografske trditve v standardnih onkoloških učbenikih. Na obeh spletnih straneh, tako na Wikipediji kot na PDQ, so bile netočnosti redke, poleg tega sta bila manj kot 2 odstotka informacij netočna v primerjavi s tistimi v učbenikih.

Med stranema ni bilo razlik v podrobnostih pokrivanja neke teme. Kjer je PDQ pisal v angleščini, ki jo razumejo učenci devetega razreda, pa so bili podatki na Wikipediji napisani v jeziku, ki ga navadno uporabljajo in razumejo študenti. Ta razlika je bila statistično pomembna, so še izpostavili raziskovalci.