Kot še poroča avstrijska tiskovna agencija APA, ki povzema rezultate javnomnenjske ankete v današnjem italijanskem dnevniku La Repubblica, se je podpora povečala desni Severni Ligi. Stranka Umberta Bossija je tokrat dobila podporo 12,1 odstotka, na zadnjih volitvah pa je zanjo glasovalo 8,1 odstotka volivcev. Sedanja vladajoča koalicija je v javnomnenjski raziskavi skupno dobila podporo 46,7 odstotka vprašanih. Na zadnjih parlamentarnih volitvah v Italiji je koalicija prejela 49,2 odstotka glasov.

Največja italijanska opozicijska Demokratska stranka pod vodstvom Pierluigija Bersanija je v javnomnenjski raziskavi dobila 27 odstotkov glasov, kar je bistveno manj kot na volitvah pred dvema letoma, ko je zanjo glasovalo 33,2 odstotka volivcev.

Podpora pa se je povečala do vlade kritični opozicijski Italiji vrednot nekdanjega italijanskega tožilca Antonia Di Pietra, ki je na zadnjih volitvah dobila 4,4 odstotka glasov, na morebitnih volitvah pa bi glede na javnomnenjsko raziskavo prejela 8,8 odstotka glasov.

Kdaj in koliko ljudi je v javnomnenjski raziskavi sodelovalo, APA ne poroča.