To je bil zadnji veliki nastop platinaste Marilyn Monroe pred njeno skrivnostjo smrtjo avgusta leta 1962. Mediji so se po tem posnetku na veliko razpisali o njeni domnevni aferi z Johnom F. Kennedyjem.

Na črno-beli fotografiji, ki jo je posnel fotograf White Housea, Cecil Stoughton, prikazuje igralko v razkrivajoči večerni obleki, ki so jo leta 1999 prodali za več kot milijon evrov. Na fotografiji je tudi takratni ameriški predsednik John F. Kennedy, ki se je obrnil stran od fotoaparata in pa njegov brat Robert, ki mu to ni najbolje uspelo.

„Kolikor vemo, je to edina fotografija, na kateri je Marilyn z Robertom, pa tudi na kateri je z JFK-jem, a to ne zato, ker se ne bi nikoli slikali skupaj,“ je povedal Keya Morgan, ki fotografijo prodaja. „Skupaj so jih večkrat fotografirali, a sta tajna služba in FBI zasegla vsako fotografijo.“

Morgan pravi, da je edini razlog, zakaj je ta fotografija preživela zaseg ameriških tajnih služb, ta, da so bili negativi, ko so prišli ponje, v „fotografskem sušilcu“. Izven medijev in javnosti pa je ostala zato, ker se je fotograf Stoughton dobro razumel z vdovo ameriškega predsednika, Jackie Kennedy, in je z objavo ni želel užaliti.

Morgan je fotografijo kupil za potrebe dokumentarnega filma, ki ga snema o Monroejevi. Je ena od desetih kopij, na dražbi pa naj bi dosegla kakšnih 20 tisoč evrov. „Marilyn je umrla le nekaj mesecev zatem, predsednik naslednje leto, Bobby pa nekaj let zatem. Kakšna fotografija je torej to in je edina, na kateri so vsi trije skupaj,“ je še dodal.