Prvega so obsodili na tri leta in šest mesecev zapora, drugega pa na dva meseca manj. Kot je znano, so v Šalamonovi vectri umrli trije mladi in perspektivni atleti, 17-letni Velenjčan Nejc Lipnik, 23-letni Trebanjec Patrik Cvetan in 25-letni Ljubljančan Matic Šušteršič, njihovi sopotniki Anja Mušič, Maša Kavčič in Boštjan Černigoj pa so bili hudo poškodovani, prav tako kot tudi Nataša Stevanović, ki se je peljala v golfu, za volanom katerega je sedel Dedić. "Sem oseba, ki stoji za svojimi dejanji in sprejema odgovornost. Rad bi se opravičil staršem pokojnih in vsem drugim, ki so bili oškodovani. Dogodek zelo obžalujem, verjemite, da tudi meni ni lahko in da me bo nesreča spremljala vse življenje," je v končni besedi povedal Dedić. Tudi Šalamon je izjavil, da mu je žal, nato pa opisoval, kako lepo atletsko kariero ima za seboj in kako uspešen je kot športni trener mladih.

Pisali smo že, da je Šalamon z vectro, v kateri je bilo še šest oseb, peljal iz smeri središča mesta ter v križišču s Tržno ulico zavijal levo. Takrat je vanj z izposojenim golfom VR 6 silovito čelno trčil Dedić, ki je vozil iz smeri Šiške proti centru. Sodni senat, ki mu je predsedoval okrožni sodnik Zvjezdan Radonjić, kljub Šalamonovem zagovoru, da se dogodka ne spominja in da ne ve, ali je vozil, ni podvomil, da je bil za volanom prav on. Ocenil je tudi, da sta oba voznika približno enako kriva za nesrečo. Šalamon je imel v času nesreče v krvi 1,5 promila alkohola - če ne bi bil tako vinjen, bi lahko zavrl ali zavil levo ter tako preprečil nesrečo, je povzel mnenje sodnega izvedenca. "Toda zaradi močne alkoholiziranosti ni vedel, kaj se dogaja okoli njega, ni zaznal golfa, poleg tega ni imel niti prižganih luči ali vključenega smernika za zavijanje," je ugotovitev senata povzel Radonjić.

Po drugi strani je Dedić pripeljal s hitrostjo od 142,8 do 146,2 kilometra na uro, ki je bila v strnjenem naselju z omejitvijo hitrosti 60 kilometrov na uro popolnoma neprimerna. Tudi njemu so namerili 0,8 promila alkohola, pri čemer je treba poudariti, da je šlo za mladega voznika, ki je vozniško dovoljenje dobil dober teden pred nesrečo. V vsakem primeru bi mu alkotest torej moral pokazati "ničlo".

Za kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti je bila v kritičnem času zagrožena kazen od enega do osmih let zapora. Tožilec Matej Peterca je za oba obdolženca zahteval po šest let, pri čemer je opozoril na tragične posledice in izredno grobe kršitve cestnoprometnih predpisov. Tudi senat se je strinjal, da je teža kaznivega dejanja velika in posledice hude, da pa je tožilčev predlog močno pretiran. "Obdolženca sta še nekaznovana. Za Šalamona je bil to enkraten dogodek v življenju, čeprav je pred tem veliko vozil, Dedić pa je tudi po nesreči zagrešil še nekaj prekrškov, a prisoditi jima več kot tri leta in pol bi bilo pretirano," je izjavil predsednik senata. Šalamon je bil zaradi alkoholiziranosti v tej prometni nesreči že kaznovan pri sodniku za prekrške. Takrat je plačal 156.000 tolarjev kazni, kar ustreza 16 dnem zapora. Teh 16 dni mu bodo odšteli od včeraj izrečene kazni.