"Dragi prijatelji, dejstvo, da sem danes tu z vami, je ena od tistih številnih stvari, o katerih nikoli nisem sanjal, da jih bom doživel, medtem ko sem odraščal v Angliji, vendar se je kljub temu zgodila, zato sem zelo srečen," je dejal 66-letni Ben Kingsley, ko je dobil 2410. zvezdo na "Walk of Fame".

Kingsley je nazadnje upodobil zlobnega Nizama v domišljijski akcijski pustolovščini Perzijski princ: Sipine časa (Prince of Persia: The Sands of Time). Ustvarjalci filma so našli navdih v video igrici. Na severnoameriški celini je široka distribucija filma v kinodvoranah stekla v petek, V Sloveniji je film v Kolosejevih kinih na ogled že od 20. maja.

Ben Kingsley se je kot Krishna Pandit Bhanji rodil v Scarboroughu v Veliki Britaniji materi Angležinji in očetu indijskega rodu. Debutiral je leta 1966 v gledališču v Londonu.

Potem je privzel psevdonim Ben Kingsley, se leta 1967 priključil gledališču Royal Shakespeare Company, na pot filmskega igralca pa stopil leta 1972 z vlogo v srhljivki "Fear is the Key".

Deset let pozneje mu je vloga Gandhija v filmu Richarda Attenborougha z istim naslovom prinesla svetovno slavo. Producent Jerry Bruckheimer je na četrtkovi slovesnosti slavil talent sira Bena Kingsleyja, ki mu je viteški naslov podelila britanska kraljica Elizabeta II., z besedami, "da nas njegova igra spremlja tudi še potem, ko zapustimo kinodvorano".